• Aalt Guliker
  • Aalt Guliker
  • Wout van Veluw uit Putten met vierspan.

    Arjen Gerritsma
  • Jeugdrubriek deelnemer Denise Wassink uit Putten.

    Arjen Gerritsma
  • Sanne van Harten Enkelspan paard, uit Nijkerk.

    Arjen Gerritsma

Succesvolle Minimarathon bij Menclub De Lange Boom

NIJKERK Opnieuw kan gesproken worden dat Menclub De Lange Boom er in geslaagd is een geweldige wedstrijd te organiseren. Deelnemers uit het hele land reisden zaterdag 16 februari naar Manege Luxool in Nijkerk om daar te proeven van de Menindoor Nijkerk in het klein. Er was een voor iedereen toegankelijk parcours gebouwd en ook aan de decoratie was weer ruimschoots gedacht.

Dit keer werd de wedstrijd niet bezegeld met een finalerit maar werden er twee basisparcoursen gereden waarvan het totaal per deelnemer, bij elkaar geteld, hun plaatsing bepaalden. Waar normaal in een finalerit alles gegeven wordt, kon men nu alleen nog in hun tweede parcours de foutjes wegpoetsen van het eerste parcours, dat maakte dat er de hele dag een felle maar vrolijke strijd gevoerd werd om een podiumplaats te bemachtigen.

Er was een Jeugdrubriek in het ochtendprogramma, het was indrukwekkend om te zien hoe ook zij professioneel door het parcours stuurden. Tijdens de Jonge Paarden rubriek ging het niet om snelheid maar deelnemers kregen 90 seconden de tijd om hun paard op rustige wijze te laten kennismaken met marathonhindernissen, aan deze rubriek was dan ook geen competitie verbonden. De rubriek Tweespan Paarden werd een Nijkerks feestje met drie leden van Menclub De Lange Boom in de top drie! De Tweespan Pony's werden gedomineerd door alleen maar dames op het podium.

JEUGD: Eline van Dasselaar, Lotte Zaaijer, Denise Wassink

ENKELSPAN PAARD: Marijke Meeuwissen, Eva Koops, Ronald Tomassen

TWEESPAN PAARDEN: Gijs Waaijenberg, Gert van den Hoek, Ewoud Boom

ENKELSPAN PONY: Tamara Pijl, Cor van de Brink, Marcel van de Kamp

TWEESPAN PONY'S: Melanie van de Bunt, Kim Oudshoorn, Nienke Klomp

TANDEM/VIERSPAN PONY'S: Ian van Dasselaar, Wout van Veluw, Jorn Kuipers