• Harry Koelewijn

Stichting Muziek Promotie neemt in stijl afscheid van Nijkerk

NIJKERK Zaterdagavond 16 januari werd voor de Stichting Muziek Promotie Nijkerk een gedenkwaardige avond. Na 20 jaar en 75 voorstellingen werd nog één keer alles uit de kast gehaald om de 76e en allerlaatste voorstelling in stijl af te sluiten.

Muziekminnend Nijkerk trof een sfeervol ingerichte Kruiskerk aan met artiesten van internationale allure. Bariton Ernst Daniël Smid leidde het massaal opgekomen publiek door het programma. Hij vertelde, legde uit, kondigde aan en zong natuurlijk mee tezamen met mezzosopraan Esther Pierweijer en musicalster Pia Douwes. Ze werden ondersteund door het New Symphonic Orchestra en het Dutch Event Choir o.l.v. Maurice Luttikhuis. Alle muziekstijlen passeerden de revue. Van de Italiaanse Opera naar de Weense Operette, met prachtige duetten van Esther Pierweijer en Ernst Daniël Smid, belanden we bij de filmmuziek van "Once upon a time "en "Soldaat van Oranje". Dat we al sinds eind vorige eeuw een musicalland zijn werd nog eens benadrukt door wereldster Pia Douwes met prachtige vertolkingen uit musicals als Elisabeth, Chess en Les Misérables.

Passend in het programma kreeg burgemeester Renkema kort het woord om met een beetje weemoed maar vooral met trots terug te zien op 20 jaar SMPN. Hij dankte een ieder die dit de afgelopen jaren heeft mogelijk gemaakt, waarna het Nederlandse Lied het slotakkoord vormde van dit prachtige en door het publiek luid bejubelde concert.