• Archieffoto ter illustratie.

    Martijn Beekman

SRO weet niet welke toestellen er in Hoevelakens zwembad stonden

NIJKERK/HOEVELAKEN Sportkoepel SRO kan de gemeente Nijkerk niet aangeven welke oefentoestellen nu precies aanwezig waren bij de overdracht van zwembad De Slag in Hoevelaken aan Optisport.

Wijnand Kooijmans

Dat blijkt uit het antwoord van het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders op vragen van het raadslid Ries van Elteren (De Lokale Partij). Navraag bij het zwembadpersoneel heeft ook geen inzicht verschaft. Dat is de reden dat het college met Optisport heeft afgesproken dat zij alert zijn op meldingen van zwembadbezoekers over nog missende inventaris van het Hoevelakense bad. Bij meldingen wordt, in overleg met het college, op gepaste wijze actie ondernomen.

Van Elteren klom in de pen nadat hij klachten ontving over het ontbreken van oefentoestellen en de rolstoel in De Slag. SRO heeft de toestellen bij het vertrek uit het zwembad meegenomen. Maar ook niet vermeld op de lijst van de over te nemen inrichting en inventaris. Tijdens de overdracht bleek SRO ook enkele andere zaken niet op orde te hebben.

Op dat moment is niet specifiek gecontroleerd op de rolstoel. Er is van uitgegaan van goede trouw met betrekking de tot het zwembad De Slag behorende inrichting en inventaris. Helaas blijken, zo zegt het college, de rol- en oefentoestellen dus niet te zijn achtergelaten en/of overgedragen aan Optisport. Overigens, zo geeft het college aan, over restwerkzaamheden wel goede afspraken gemaakt over de uitvoering daarvan door SRO.

Optisport heeft inmiddels zorg gedragen voor plaatsing van een rolstoel. Het college betreurt het dat niet direct melding is gemaakt van de vermissing van de rolstoel bij Optisport en/of de gemeente. Dan had dit sneller kunnen worden opgelost.