• Archief BDUmedia

Sportvissers hengelen naar fondsen voor eigen wedstrijdveld

NIJKERK Hengelsportvereniging Hoop op Geluk uit Nijkerk heeft toestemming van de gemeente om een wedstrijdveld voor sportvissers aan de Arkervaart te maken. Nu is de vereniging op zoek naar geld om het wedstrijdtraject aan te leggen door middel van crowdfunding. Zaterdag 21 mei start de actie met een symbolische visuitzet in de Arkervaart in het bijzijn van wethouder Aboyaakoub-Akkouh.

,,We zijn met ruim 2200 leden de grootste vereniging in Nijkerk, maar het wedstrijdveld ontbreekt", vertelt voorzitter Dirk Wever. ,,Daarom willen we graag een wedstrijdtraject aan de Arkervaart maken. Naast onze verenigingswedstrijden kunnen daar dan ook grote nationale en internationale kampioenschappen worden gevist."

Er is veel geld voor de aanleg van het traject nodig. Hoop op Geluk wil via crowdfunding het bedrag bij elkaar krijgen. Er zijn ook tegenprestaties. Bij een donatie van 125 euro krijgen donateurs bijvoorbeeld blijvend een naambordje op de wedstrijdplek en mogen ze vanaf die plek meedoen aan de feestelijke openingswedstrijd. ,,We denken dat dit voor ondernemers aantrekkelijk is. Maar ook met 2 euro zijn we heel blij", aldus Wever.

Een donatie doen kan via www.hoopopgeluk.nl.