• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Sportcafé De Slag gaat door

HOEVELAKEN Wie de afbraak van zwembad De Slag de afgelopen weken met weemoed heeft gadegeslagen, zou bijna vergeten dat er achter de puinhopen van het eens zo fraaie bad - in maart kreeg het nog complimenten van de provincie
Gelderland voor de uitstekende staat waarin het verkeerde - ook nog een goedlopend sportcafé gevestigd is.

Gerrit Steen

Uitbater Hans Root verzorgt vanaf 2000 de exploitatie en ziet vanaf het moment dat het zwembad gesloten en in sneltreinvaart afgebroken is zijn omzet aardig teruglopen. ,,Ik word al jaren achtervolgd met de vraag wanneer wij dicht gaan, maar de laatste weken krijg ik dagelijks meerdere keren deze vraag. Ik ben echter niet van plan om de handdoek zomaar in de ring te gooien, integendeel zelfs!"

KLEINE BAR ,,Natuurlijk ondervinden we last van de sloop", vervolgt Root. ,,Zo moet de wand tussen het Sportcafé en het zwembad vervangen worden door een nieuwe wand en ook de ruimte waar nu de biljarttafels staan, krijgt een nieuwe wand. En hoewel de samenwerking in goed overleg gaat met de aannemer, ze doen echt hun best om te zorgen dat we zo min mogelijk last van ze hebben, ontkomen we er niet aan om vanaf 21 juli de binnen activiteiten op een lager pitje te zetten. We zijn dan wel open maar met een kleine bar, omdat de ruimte wegens de verbouwing tijdelijk beperkt wordt."

SIXTIES GENERATION ,,Maar dat geldt niet voor de buitenactiviteiten. Daar hebben we een sfeervolle bar geïnstalleerd waar de mensen niet alleen hun natje en hun droogje kunnen bestellen, maar ook nog eens een partijtje midgetgolf kunnen spelen en daarnaast met hun kinderen kunnen genieten van het mini kinderboerderijtje met konijnen, kippen, vogels en vissen. Wat wel jammer is dat we het optreden van de Amersfoortse band Sixties Generation, dat vorig jaar voor een ongelooflijk succes heeft gezorgd in het kader van het 'Summer of Love' festival, wat naar achteren moeten verschuiven. Dit stond oorspronkelijk gepland op 5 augustus, maar dat zal nu medio september gaan plaatsvinden."

OKTOBERFEST Verder kunnen belangstellenden vast 6 oktober met hoofdletters in hun agenda schrijven. Dan wordt het eerste 'Oktoberfest' van Hoevelaken gevierd. ,,Het belooft een echt spektakel te worden, we zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen, het regelen van live optredens. Zodra er meer bekend is zullen we dit op onze Facebookpagina zetten."

Sinds 2017 heeft een vaste kern de 'Vrienden van Sportcafé De Slag' opgericht waarbij onder meer bingo's georganiseerd worden. Wie meer info wil kan kijken op www.sportcafedeslag.nl, bellen met 06-23850767 of een kijkje nemen op de Zuiderinslag 2, 3871 NR Hoevelaken.

BOUW VAN SCHOOL Alle vijf basisscholen in Hoevelaken worden de komende jaren gerenoveerd. Daarom komt er een tijdelijke school op het terrein naast Sportcafé De Slag. De school wordt in twee lagen gebouwd en heeft een omvang van elf groepen, inclusief een lokaal voor kinderopvang. Daarnaast wordt er een schoolplein gerealiseerd. Verder komt er een keerlus voor het brengen en halen van de kinderen. In de herfst van 2018 start de Willem Farelschool als eerste met een grootschalige renovatie.