• Lex van Lieshout
  • De gebieden waar de meeste vernielingen ontdekt werden.

    Politie

Spoor van vernielingen in Nijkerk

NIJKERK De politie maakt jacht op één of meerdere vandalen die maandag een spoor van vernieling hebben achtergelaten op meerdere plekken in Nijkerk. Zeker drie auto's werden vernield, er werden diepe krassen in de lak en op de autoruiten ontdekt. ,,Bij een auto was er zelfs een bedreiging geschreven", zo laat de politie weten. 

Niet alleen auto's werden flink beschadigd, ook planten moesten het op andere plekken ontgelden en ook is er een winkelruit gesneuveld. De meeste vernielingen werden ontdekt op de Vrijheidslaan, de Vetkamp, de Groenestraat en rond het Wheemplein.

AANWIJZINGEN De politie onderzoekt of de vernielingen verband houden met elkaar. Ook onderzoekt de politie of de vernielingen in Nijkerk op 12 juli gepleegd zijn door dezelfde dader(s). ,,Tot op heden zijn er aanwijzingen dat op 30 juli een blanke man met blond haar bij tenminste één vernieling betrokken was. Wij roepen jullie hulp in bij het vinden van de dader(s)", aldus de politie. 

De agenten richten zich via het bericht op Facebook ook tot de dader(s): ,,Wij snappen niet helemaal of dit grappig bedoeld was, of dat jij/jullie een slechte nacht hadden, of dat jij/jullie denken dat je aan andermans spullen mag zitten. De slachtoffers en wij zien er in ieder geval totaal niet het nut van in. Van harte welkom om onder het genot van wat water en brood bij ons uit te leggen hoe deze daden tot stand zijn gekomen. We zien uit naar jouw/jullie komst."

GETUIGENOPROEP Wie iets gezien heeft in de nacht van zondag op maandag of wie camerabeelden heeft van de omgeving met de rode markeringen op de kaart (foto 2) kan contact opnemen met de politie. Dat kan via www.politie.nl of door te bellen naar 0900 8844.  Anoniem melden is ook mogelijk via 0800 7000.