• De nieuwe speelplaats bood een fraaie aanblik met het confettikanon.

    Gerrit Steen

Speeltuin Beeckhof officieel geopend

HOEVELAKEN Precies een jaar nadat de toekomstige bewoners bij elkaar kwamen om de start te vieren van het nieuwbouwproject de Beeckhof, gevestigd op het voormalige terrein van Roussel en BVA Auction, in de oksel van de Stoutenburgerlaan/ Koninginneweg, verrichtte wethouder Wim Veelen op 1 februari de officiële openingshandeling van de in december in gebruik genomen kinderspeelplaats. Hij deed dit door een lint door te knippen, waarna een confettikanon voor een verrassend speelse aanblik zorgde.

Gerrit Steen

Voorafgaand aan de opening kwam het gezelschap bij elkaar in een zaal van Euretco waarbij directeur Antoni Poot van vastgoedontwikkelaar LATEI memoreerde dat de uitvoerders van het project, Aalberts Bouw en Rosenboom Ede, de voorspelde prestatie waar heeft weten te maken, namelijk dat de bewoners er al voor de kerstdagen hun intrek in konden nemen.

TOEVOEGING ,,We hebben een mooie toevoeging kunnen realiseren voor de mensen in Hoevelaken. De opzet van het plan om een gemêleerde woonomgeving te realiseren voor jong en oud is goed geslaagd. De firma Rosenboom uit Ede verdient ook een compliment vanwege het straatwerk, de aanleg van rioleringen en de sloop van het oude gebouw, waarbij de betonnen fundering fijn gemalen is en weer als ondergrond voor de wegaanleg heeft gediend."

EIGEN IDENTITEIT De nieuwe wijk de Beeckhof bevat 66 woningen in verschillende prijscategorieën en typen. Er zijn vier seniorenwoningen, tien eengezinswoningen type B, tien eengezinswoningen type C, veertien twee onder een kapwoningen en 28 eengezinswoningen voor verhuur gerealiseerd.

CONTENT Altera Vastgoed N.V. heeft in dit project 28 rijwoningen gekocht die in de vrije sector verhuurd worden. Wethouder Wim van Veelen: ,,Als gemeente zijn we erg content met deze wijk, die een eigen identiteit heeft en snel gevuld is met bewoners. We zijn nu bezig met de inrichting van het groengedeelte en de tuinen. We willen graag in contact komen met mensen die hier nog inspirerende ideeën voor hebben."

SENIORENWONINGEN De wethouder vervolgt: ,,De Beeckhof is eigenlijk het startschot geweest voor toekomstige nieuwe ontwikkelingen. Er ligt nu een nieuw plan dat voorziet in de bouw van nog eens 160 extra woningen op de locatie waar nu Euretco gevestigd is. Veel aandacht zal er met name voor seniorenwoningen zijn. Met de vergroting van het verkeersplein Hoevelaken wordt er ook een nieuw, hoger viaduct over de A1 gerealiseerd, wordt het station Hoevelaken her ontwikkeld en worden er extra parkeerplaatsen gerealiseerd."

ENTHOUSIAST De speeltoestellen zijn verzorgd door Van Ee Speeltoestellen uit Kootwijkerbroek. Dick van Doornik, projectbeheer en planning bij Van Ee: ,,De speelplek heeft voor ieder wat wils. Zo hebben we een voetbalveld met doeltjes, een groot kleurrijk speltoestel, een dubbel duikelrek en een draaitoestel geplaatst. Hierdoor is de diversiteit in het spelen erg groot en kunnen zowel jonge als oudere kinderen met plezier hun persoonlijke en sociale competenties ontwikkelen. Als we aan het werk zijn dan verdringen de kinderen zich altijd om ons heen. Zij zijn natuurlijk erg enthousiast en razend benieuwd naar hun nieuwe speeltoestel. En, als je in Hoevelaken per ongeluk je waterpas laat liggen, dan is er een bewoner die er op past, en een dag later krijg je hem weer terug, mooi toch?"