• Rob Veltink

    Maranke Pater

Sparen voor Nijkerks Monopoly

NIJKERK Altijd al eens een huis of hotel willen bezitten op de Hoefslag, Bruins Slotlaan of de Wittenburg of de Gerard Douhof? Vanaf deze week kan heel Nijkerk zegels sparen om het Nijkerkse monopoly voordelig te kunnen aanschaffen bij Jumbo Nijkerk. In een Limited Edition wordt er een bijzondere variant op het wereldberoemde spel uitgebracht.

 

Maranke Pater

Jumbo Nijkerk opende een jaar geleden haar deuren aan het Molenplein, middenin het centrum van de stad. Eigenaren Rob en Cindy Veltink wilden dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. ,,Ik wilde een hele gave actie neerzetten voor een grote doelgroep. Spelletjes vinden we allemaal leuk." Het spel Monopoly blijft razend populair. Inmiddels bestaat het ruim 80 jaar en is het één van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het is in 26 talen verkrijgbaar. Sinds 1935, het jaar dat het spel op de markt gebracht werd, zijn ruim 200 miljoen exemplaren verkocht. Ook verschijnen regelmatig bijzondere edities. Veltink: ,,We kregen de mogelijkheid om een Nijkerkse variant te laten maken en die kans hebben we met beide handen gegrepen." Eerder bracht Jumbo Nijkerk een kaartspel uit over Nijkerk. Veltink: ,,We vinden het heel leuk om het lokale karakter van onze supermarkt te laten zien. In dit Monopolyspel hebben we dan ook echte Nijkerkse blikvangers als foto opgenomen, zoals de mooiste toren van Nederland, het stoomgemaal en de Salentein. We hebben eerder andere loyaliteitsacties gehad die ook landelijk spelen, dan is het leuk om weer iets voor de inwoners van je eigen stad te kunnen doen."

 

STRATEN Wat moeilijk blijft, is de vraag welke straten er voor het bordspel gekozen moeten worden, het zijn er immers 22. Veltink: ,,We hebben heel bewust nagedacht welke straten we erin wilden hebben. Hierbij hebben we een gemiddelde genomen van belangrijke doorgaande straten in elke wijk. In sommige straten woonden weer medewerkers. Het is een leuke mix geworden. En het blijft mooi om te zeggen dat het Molenplein de Kalverstraat van Nijkerk is geworden."  De 'stations' zijn ingevuld door lokale leveranciers waar Jumbo Nijkerk nauw mee samen werkt, zoals bakkerij ten Have en restaurants Alberto's en Japas. ,,Voor het nutsbedrijf hebben we het Nijkerkse Bokkers&Renes uitgekozen. Het is leuk om op deze manier een knipoog te kunnen maken naar Nijkerkse ondernemingen." Betalen geschied nog op de old fashioned way: met biljetten. Alleen zijn het geen guldens, maar Jumbo's. Veltink: ,,Je kunt met dit spel nog ouderwets vals spelen."

 

Voor iedere 10 euro die besteed wordt in Jumbo Nijkerk krijgen klanten een spaarzegel. Bij 30 zegels is de spaarkaart vol en kan het spel voor 19,95 euro worden aangeschaft bij de supermarkt.  Normaal gesproken kost een Monopolyspel zo'n 54,95 euro. De actie loopt tot dinsdag 6 september 2016.