• Jacobine Krijkamp, initiatiefneemster een wens voor je medemens

    Maranke Pater

Sinterklaasactie 'Wens voor je medemens'

NIJKERK Stichting 'Een Wens voor je medemens' is begonnen met een Sinterklaasactie waarbij ouders of verzorgers die financieel minder te besteden hebben hun kind toch een geweldig sinterklaasfeest kunnen bezorgen.

Maranke Pater

 

Er zijn genoeg mensen die zich schamen voor hun financiële situatie en hun kind geen Sinterklaasavond kunnen bezorgen zoals ze zelf in gedachten hadden. Jacobine Krijkamp is de drijvende kracht achter de stichting en wil graag kinderen en volwassenen tijdens de Sinterklaasactie in het zonnetje zetten.

SCHAAMTE Krijkamp: ,,Vandaag de dag merk je dat mensen die het financieel moeilijk hebben zich toch over hun schaamte heen durven te zetten om zichzelf aan te melden voor steun." De kracht van de stichting ligt in het verbinden van ondernemers met een goed doel. Er zijn al heel wat wensen door de stichting vervuld. Onlangs zette Jacobine nog een stel op leeftijd in het zonnetje. ,,Deze dame en heer kregen pas verkering op hoge leeftijd. Toen ze bij elkaar waren, bleek zij na enige tijd kanker te hebben. Samen met de familie van het stel en de camping waar zij graag verblijven hebben we toen een verkeringsfeestje georganiseerd." Wensen hoeven niet alleen voor iemand te zijn die ziek is, de stichting Een Wens voor je Medemens zet iedereen graag in het zonnetje die even verzetje kan gebruiken. Krijkamp: ,,Via de website van de stichting kunnen bezoekers van de site stemmen op een uitgebrachte wens. Met die stemmen en met steun van lokale en landelijke ondernemers kunnen we een wens in vervulling laten gaan." Het Kitsche Kluisje en snackbar Happy Food uit Paasbos verzorgen de Sinterklaasavond voor de families. Krijkamp: ,,Zij doneren strooigoed, patat en snacks voor het heerlijke avondje en we regelen een aantal cadeautjes." Volgens Krijkamp kent iedereen wel iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. ,,Iedereen kan in vertrouwen een mail sturen met de vraag of wij ze kunnen helpen tijdens Sinterklaasavond." Gezinnen kunnen een mail sturen naar info@eenwensvoorjemedemens.nl. 

In deze mail -die absoluut in vertrouwen wordt behandeld en waarvan de inhoudt absoluut niet gedeeld zal worden met derden- kan het gezin aangeven waarom juist zij voor hun kinderen een zak van Sinterklaas op 5 december willen ontvangen. In de mail moet vermeld worden om hoeveel kinderen het gaat, hun namen, leeftijd en de gewenste cadeautjes en het telefoonnummer waarop de organisatie contact kan opnemen. De mail moet 1 december binnen zijn.

KALENDER Aanstaande donderdag verschijnt er een kalender gevuld met foto's van dames uit de gemeente Nijkerk. Met de opbrengsten van deze kalender kan er ook een potje gecreëerd worden voor het vervullen van laatste wensen. de presentatie van deze kalender vindt op donderdagavond vanaf 20.00 uur in het Regthuys plaats. De kalender is te bestellen door 10 euro over te maken naar NL52RABO0104224746 o.v.v naam en adres.

foto Jacobine Krijkamp organiseert een Sinterklaasactie.