• NOV

Sinterklaas zet zaterdag 17 november voet aan wal in Nijkerk

NIJKERK De Goedheiligman zet zaterdag 17 november om 14.00 uur voet aan wal in Nijkerk. Sinterklaas en zijn Pieten komen dit jaar met een moderne pakjesboot. De vertrouwde pakjesboot waar ze altijd mee aankomen in Nijkerk was aan vervanging toe.

Daarna stapt de Sint op zijn paard Amerigo en onder begeleiding van de Pietenband gaan ze op weg voor een rondrit door de stad. De route is anders dan andere jaren. Ze lopen via de Kolkstraat over het Plein naar het Verlaat. Via het Verlaat en de Kerkstraat komen ze dan in de Langestraat. Vanuit de Langestraat gaat de stoet door de Oosterstraat naar het Molenplein. Daar staat een podium klaar. Vanaf het podium gaat het gezelschap over het Singel door naar het Plein. Daar is het einde van de rondrit.

Ook aan kinderen met een glutenallergie is gedacht. Tijdens de intocht in Nijkerk zal één Piet alleen maar glutenvrije pepernoten uitdelen. Hij is herkenbaar aan een speciale schort. De kinderen die glutenvrije pepernoten moeten krijgen kunnen een vlaggetje of een kleurplaat downloaden op de site www.glutenvrij.nl.