• Simon van Rooij gaat door met het maken van muziek. 

    Maranke Pater

Simon van Rooij gaat door met muziek maken

HOEVELAKEN Muzikaliteit zit in zijn genen. De 17-jarige Simon van Rooij ging net niet door naar de liveshows van The Voice of Holland, maar dat weerhoudt hem er niet van om verder te gaan met zijn passie.

 

Het was de vader van Simon die hem en zijn oudere broers Kilian, David en zus Iris op het muzikale pad bracht. ,,Mijn vader heeft op het conservatorium gezeten en in heel wat bands gespeeld. We zijn allemaal op ons vijfde naar de muziekschool gegaan waar we een instrument mochten uitkiezen. In het begin was dat nog klassieke muziek en speelden we viool. Mijn oudste broer doet dat nog steeds, maar klassiek bleek toch niet mijn genre." Van Rooij stapte over op de gitaar en de piano. Met zingen begon hij op zijn tiende. De stap naar The Voice Kids was dan ook niet groot. ,,David had audities gedaan, maar stopte daar op een gegeven moment mee. Toen zei mijn vader terloops dat hij mij had opgegeven. Ik was een jongetje van 13 en mijn tijdlijn op Facebook stroomde vol met berichten van mensen van mijn leeftijd die het interessant vonden dat ik mee deed. Ik heb veel van mijn coach Marco geleerd en dankzij hem kwam ik tot the Battles."

Tijdens de volwassen Voice kwam hij in het team van Waylon terecht. ,,Ik heb in Hilversum de tijd van mijn leven gehad en heb veel vrienden aan dit avontuur overgehouden. Ik heb ook heel wat dagen van school gemist. Het is vreselijk jammer dat ik de knock out ronde heb verknald. Het team van Waylon is ook super goed."

 

UNIEK Van Rooij zit in ieder geval niet bij de pakken neer. Op dit moment is hij bezig met het schrijven van zijn eigen nummers. ,,Inspiratie komt en gaat en ik wil iets unieks brengen en niet muziek die lijkt op dat van een ander. Soms denk je een mooi stukje te hebben, maar dan vind ik het toch teveel op dat van een andere artiest lijken. De lat ligt hoog."

Zijn interesses zijn breed. Zo luistert hij veel naar John Mayer, Michael Jackson en Toto. ,,Binnenkort duik ik de studio in. Als ik een album uit breng, zullen er nummers opstaan met pop, jazz en rockinvloeden. Ik heb een hele diverse muzieksmaak."

 

OPTREDEN Tot juli heeft hij al optredens geboekt staan. ,,Ik heb zelfs een optreden in Poppodium Metropool op de planning staan waarbij ik de hoofdact ben, dat is wel heel gaaf. Dat heeft mijn school voor mij geregeld. Samen met mijn broer doe ik binnenkort mee aan het festival Gluren bij de Buren in de gemeente Nijkerk waarbij we een aantal kleine optredens zullen verzorgen. In café Miles in Amersfoort staat ook heel wat moois gepland. En als The Voice afgelopen is hoop ik aan Waylon nog wat van mijn eigen muziek te kunnen laten horen. Hij heeft mij in ieder geval al heel wat goede tips kunnen geven toen ik nog in zijn team zat, ook zonder camera."

 

SONGWRITING De komende tijd zet Van Rooij in op songwriting en veel spelen. ,,Mijn grootste droom is om in een uitverkocht Wembley Stadion te spelen en het zou heel tof zijn om ooit een duet te doen met Bruno Mars. Maar voorlopig ben ik heel blij met wat er nu op mijn pad komt."

Volg Van Rooij via Facebook en Instagram.