• Edith de Graaf-van Oostveen en Inge Janse-Baas die de avonden creatief zullen begeleiden.

    Stichting Indira Nepal

Schilderen voor goed doel in de Princesse

NIJKERK Schilderworkshops voor het goede doel worden op donderdag 31 januari en woensdag 13 februari georganiseerd. Onder de naam 'Verf Feest voor Nepal' wordt geld ingezameld voor de opvanghuizen van Stichting Indira Nepal. Met een drankje en een hapje naast de schilderezel kan naar hartenlust geschilderd worden. Er is keuze uit vijf mooie schilderij-voorbeelden en ervaring is niet nodig, want alle deelnemers worden professioneel begeleid.

Iedereen zal aan het einde van de gezellige en creatieve avond met een meesterwerk naar huis gaan. Een Verf Feest is ideaal om met een groepje vrienden te doen of met collega's. Maar individueel inschrijven kan uiteraard ook. De schilderworkshops zijn beide in de Princesse aan het Plein in Nijkerk. Er is keuze uit twee data: 31 januari of 13 februari. De deelnamekosten zijn 45 euro. Dit is inclusief drie drankjes en alle hapjes. Tijdens de avond is er ook verloting. Reserveren kan via de website: www.stichtingindiranepal.nl/actiesinnederland/verf-feest-voor-nepal/.

ACTIES In maart zullen zes Nijkerkse dames gezamenlijk namens Stichting Indira Nepal een bezoek brengen aan een opvanghuis in Kathmandu om daar als vrijwilliger aan de slag te gaan. Via de stichting, opgericht door een Nijkerkse, wordt geld ingezameld voor twee opvanghuizen in de plaatsen Kathmandu en Mahendranagar. Ook zorgt de stichting ervoor dat er regelmatig stagiairs en vrijwilligers naar Nepal reizen om te helpen. Het vrijwilligerswerk wordt vaak gecombineerd met een trip naar de bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Kathmandu of bergwandelen in de Himalaya. Meer toeristen in Nepal komt de economie erg te goede. Uiteindelijk helpt dit ook de kinderen in de opvanghuizen.

De kinderen die door Stichting Indira Nepal worden geholpen gaan allemaal naar school (Engelstalig onderwijs). Dit kost veel geld en voor kleding, verzorging en eten blijft er weinig tot geen geld over. Om tijdens het bezoek een aantal extra benodigdheden aan te kunnen schaffen voor het opvanghuis en de kindereren organiseren de dames verschillende acties als de Verf Feesten. Ook komt binnenkort de Indira Winter Veiling online voor het goede doel en is er de hartenactie voor nieuwe sponsors. De opvanghuizen zijn volkomen legaal en worden gecontroleerd door de  Nepalese overheid. Het is veilig om de opvanghuizen te steunen. Stichting Indira Nepal en de Nepalese overheid garanderen dat de geldelijke bijdragen volledig naar de opvanghuizen gaan. De dames die in maart naar Nepal afreizen betalen de tickets en de verblijfkosten zelf. Alle ingezamelde gelden worden gespendeerd aan de kinderen in de opvanghuizen. Meer informatie via de website: www.stichtingindiranepal.nl.