• ID-DJ Entertainment

Salsadag terug van weggeweest tijdens Zomerfeestweek

NIJKERK Met nog maar een ruime week tot de zomervakantie kunnen inwoners van de gemeente Nijkerk ook al uitkijken naar de Zomerfeestweek van 24 tot en met 31 augustus. De Zomerfeestweek komt er in grote lijnen hetzelfde uit te zien als de voorgaande jaren, met het verschil dat de Salsadag weer terugkomt.

Maranke Pater

,,Het is altijd leuk om de Zomerfeestweek organiseren", vertelt organisator Corin van den Hoogen. ,,We werken samen met enthousiaste ondernemers uit het centrum om een leuke afsluiter voor de vakantie te organiseren voor en door Nijkerkers. Je weet dat Nijkerkers er rekening mee houden dat in de laatste week van de vakantie de Zomerfeestweek wordt gehouden." Voor iedere doelgroep is er wel wat te doen. Op 24 augustus start de Zomerfeestweek met drie activiteiten: de Dweildag, Promotiedag en Kinderdag.

,,Tijdens de Promotiedag kunnen stichtingen, verenigingen en bedrijven uit Nijkerk een kraampje bemannen en op een ludieke manier zichzelf gratis promoten. Vorig jaar was bijvoorbeeld stichting Cavia present, zij namen cavia's mee die ook geaaid mochten worden door de bezoekers van de Zomerfeestweek. De Promotiedag is altijd een leuke mix van wat Nijkerk te bieden heeft."

SMARTLAPPEN Dweilorkesten en smartlappenkoren nemen de stad over met verschillende optredens door de straten en op het Plein. ,,Onder andere de Batenbouwers komen langs. We zijn nog op zoek naar andere smartlappenkoren en dweilorkesten." Voor kinderen worden op het Plein diverse leuke activiteiten georganiseerd. Er zullen springkussens staan en kinderen kunnen zich laten schminken en samen knutselen. In de avond is er livemuziek van E-Motion uit Zeewolde en een DJ.

VOLLEYBAL Op maandag gaat de Zomerfeestweek verder met de start van het driedaagse Beachvolleybaltoernooi. Teams kunnen zich nu al opgeven via de website van de Zomerfeestweek. ,,Vorig jaar deden er minstens 25 teams mee aan het volleybal. Het zand wordt dit jaar net als in de voorgaande jaren gesponsord door Buijtenhuis." De dinsdag staat volgepland met de fietstocht door de omgeving van Nijkerk. Op woensdagmiddag is er weer een grote open lucht bingo en in de avond wordt de finale van het volleybal gehouden. ,,De donderdagavond wordt ingevuld door de NOV met de Nacht van Nijkerk."

SALSA Op vrijdag is er geen programma, zaterdag organiseert de stichting Salsa es la Vida de Salsadag. Van den Hoogen: ,,De salsa is weggeweest, maar we merkten dat mensen het toch misten. Bovendien geeft een namiddag en avond vol salsaworkshops en muziek direct een zomers sfeertje. De meeste Nijkerkers vinden het leuk om naar de dansers te kijken, die vaak met honderden tegelijk en uit het hele land naar Nijkerk komen om te dansen."

Het complete programma wordt binnenkort bekendgemaakt, meer informatie via www.zomerfeestweek.nl of www.facebook.com/zomerfeestnijkerk.