• import

Ritn Ditn tiende keer in café

NIJKERK Het is niet een stamkroeg, maar wel een plek waar de vier heren graag spelen: afgelopen zaterdag ging het dak eraf in Princesse met het tiende optreden van Ritn Ditn op deze plek.

Maranke Pater

Acht jaar geleden speelden Hans Hubers, Wouter Bakker, Edwin Elgersma en Frits Lozeman voor het eerst in Princesse. Elgersma: ,,We hebben een aantal keer onze cd-presentatie hier gevierd maar komen vooral op vaste momenten graag langs in Princesse, in oktober bijvoorbeeld, dan maken we er een Rocktober van.” Nu was het toevallig net in het weekend na Sinterklaas en dat hoefden de bezoekers niet te vergeten. Net na de pauze komen de mannen allemaal in sinterklaasoutfit het podium op om het lied ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’ te spelen. Lozeman: ,,We hadden zelf nog geen afscheid genomen van Sinterklaas, dus hebben we dat vandaag maar even uitgebreid gedaan.” Hubers: ,,Het voelt altijd goed om weer bij Princesse op te treden. We zien steeds weer veel bekenden die onder het genot van een lekker koud biertje een avondje komen rocken.”

FULL PULL Tijdens de tiende editie werd onder andere de laatste single van Ritn Ditn gespeeld: ‘Full Pull’. Elgersma: ,,We hebben het nummer bewust geschreven voor de vele Tractorpulling-evenementen die er in ons land gehouden worden. Tijdens de afgelopen trekkertrek in Nulde werd hij al gedraaid. Maar hij is ook te horen geweest op andere plekken waar hij goed wordt gedraaid.”

TRACKS ‘Full Pull’ kan een voorbode zijn van nog meer nieuwe tracks van Ritn Ditn, maar voorlopig doen ze het rustig aan. Bakker: ,,We brengen nog meer eigen werk uit, en werken misschien langzaam richting een nieuwe cd, maar daar is nog niet echt sprake van. Volgend jaar gaan we weer vol gas er tegenaan, we hebben aardig wat optredens gepland staan.”

NIEUW Dit jaar stond Ritn Ditn voor het eerst grootst op Koningsdag op het podium. ,,We staan net als voorgaande jaren weer op de bende van Niekark en volgend jaar komen er weer een aantal nieuwe dingen op ons pad. Zo gaan we opnieuw naar Balrock in Engeland, een rockfestival in het plaatsje Balstock. We doen dit al jarenlang maar vorig jaar lukte het helaas niet.”

AFSCHEID Ritn Ditn nam tijdens het tiende optreden in Princesse nam de band afscheid van Linda, de vrouw die al jaren de groep helpt bij de merchandise. Lozeman: ,,Linda is al heel lang onze chauffeur en helpt bij de verkoop van onze cd’s. We hebben haar even naar voren gehaald en een muzikale ode aan haar opgedragen. Van ons nummer ‘Deere van de overkant’ hebben we ‘Linda van de Merchandise’ gemaakt. Het was wel even een bijzonder moment.”

Voor meer informatie over Ritn Ditn: www.ritnditn.nl.