• Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn

Rick van Braak maakt de beste pannenkoek

NIJKERK De 9-jarige Rick van Braak uit Nijkerk heeft met zijn hartige pannenkoek de landelijke pannenkoekwedstrijd 'De kunst van het bakken' gewonnen. De bekendmaking en prijsuitreiking vond vanochtend plaats op zijn school: Daltonschool Corlaer. De prijsuitreiking werd live uitgezonden in het RTL 4-programma Koffietijd.

Aanstaande vrijdag 27 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Dit jaar konden jong en oud al warmdraaien met 'De kunst van het bakken'. Deze wedstrijd heeft bijzondere recepten, opmerkelijke ingrediënten en zelfs kunstwerkjes opgeleverd die in de pan tevoorschijn werden getoverd. De 9-jarige Rick van Braak is met zijn hartige pannenkoek met döner kebab winnaar geworden van de landelijke finale. ,,Mijn pannenkoek met döner kebab, knoflooksaus, sambal en komkommer is gewoon super lekker'', aldus de 9-jarige Rick.

Als winnaar ontvangt hij een cheque ter waarde van 150 euro voor een dagje weg en een mooie beker. In de finale heeft zijn pannenkoek het opgenomen tegen onder meer een 'leeuwenpannenkoek', een pannenkoektaart en pannenkoekletters. Alle finalisten zijn te bekijken op www.pannenkoekdag.nl