• Archief BDU Media

Relatief veel nieuwbouwwoningen in Nijkerk erbij

NIJKERK In 2018 werden bijna 66.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dat is bijna 5 procent meer dan in 2017 en het hoogste aantal na 2009. Met deze nieuwbouw groeide de totale woningvoorraad landelijk met 0,9 procent naar in totaal 7,8 miljoen woningen. In Nijkerk groeide de voorraad met 312 woningen en daarmee maar liefst 1,9 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In Amersfoort (0,5 procent) en Putten (0,4) lag het percentage toegevoegde nieuwbouwwoningen onder het landelijk gemiddelde, maar buurgemeenten Bunschoten (2,1), Leusden (1,9) en Barneveld (1,6) zaten er ook ruim boven.

Van de provincies groeide de woningvoorraad door nieuwbouw relatief het hardst in Flevoland, namelijk met 1,5 procent. Ook in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant lag de groei boven het landelijk gemiddelde. In Limburg, Friesland en Drenthe werden naar verhouding weinig nieuwbouwwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Zuid-Holland ligt ook onder het gemiddelde, maar stond met absolute aantallen, namelijk ruim 11 duizend, op de tweede plek na Noord-Holland (bijna 13.700 woningen).