• Wijnand Kooijmans

Rel rond openingstijden beslist in voordeel zwemmers

NIJKERK SRO heeft bakzeil gehaald in het conflict met de gemeente Nijkerk over de openingstijden van de beide zwembaden binnen deze gemeente. Teruggekeerd wordt naar de openingstijden die ook vorig jaar werden gehanteerd.

Wijnand Kooijmans

Het gaat, volgens wethouder Nadya Aboyaakoub dan om de tijden die zijn gehanteerd nadat de gemeente vorig jaar ook ingreep in de openingstijden. Dit na klachten van inwoners en vragen van het CDA. Volgens de wethouder worden er zelfs nog enkele uren extra aan toegevoegd.

DRASTISCH Door SRO werd aanvankelijk aangegeven de openingsuren van Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken drastisch in te perken. Dit omdat de openstelling anders niet meer valt te exploiteren. Dat leidde tot een forse reactie van het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders. Dat gaf SRO te kennen dat de tijden niet eenzijdig kunnen worden gewijzigd maar alleen in goed overleg. Dat de exploitatie niet sluitend is te krijgen is, zo geeft de wethouder aan, nu eenmaal een ondernemersrisico. Het belang van de zwemmers weegt wat haar betreft zwaarder.

In goed overleg is nu besloten dat tijdens de zomervakantie het bijna elke dag mogelijk is in één van de twee zwembaden te zwemmen. Zo kan de jeugd banen zwemmen en vrij zwemmen. Ook kunnen zwemlessen worden gevolgd en zijn er lessen 'Meer Bewegen voor ouderen.' De deelnemers aan deze groepen worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd. Elke week van de zomervakantie wordt een thema gehanteerd. De directie van SRO zegt de commotie en onduidelijkheid te betreuren die na hun aanvankelijke besluit is ontstaan.

RECREATIEF Bij het recreatief zwemmen staat er een popcornmachine en een limonade fontein en staat de disco vaak aan. In de laatste week van de schoolvakantie mogen kinderen die komen zwemmen gratis een vriendje of vriendinnetje meenemen. De zwembaden sluiten na 1 januari definitief in verband met de komst van een nieuw zwembad in Nijkerk.