• Harry Koelewijn
  • Harry Koelewijn

Radio-dj's zamelen ruim duizend euro in voor wooncentra

NIJKERK De DJ's van radiozender Kanon van de Veluwe waren van 7 tot en met 10 juni in de lucht op 92.2 FM. Ze zamelden geld in voor de wooncentra Sint Jozef, De Pol en Amaris Arkemeen. Met de actie is 1068,95 euro opgehaald. 

De actie kon rekenen op veel steun van Nijkerkse ondernemers en bedrijven. Zo had Gerard van de Tweel alle zendvergunningen kosteloos aangevraagd en zorgde de gemeente Nijkerk voor de zendmast en wandelzender. Ook Van Beek computers, Global Creation en Drukkerij Van de Ridder sponsorden de actie door reclame en het drukken van de doneerhuisjes. Supermarkten Boni en Albert Heijn zorgden voor eten, hapjes en een biertje voor de DJ's. Ook snackbar Corlaer hoorde de uitzending en liet spontaan patat en snacks langsbrengen. 

Op de vrijdagmarkt tijdens de wandeluitzending hoorden de marktondernemers dat het team vroeg in de avond naar de wooncentra zou gaan om daar wat verzoekjes te vragen. Het Stoepje maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal cake's mee te geven en Lammert van Dasselaar nam een paar dozen aardbeien mee. Een portie kibbeling van vishandel Van de Mheen en de spareribs van de Fat Smoker smaakten de DJ's Arjan Bos en zijn collega's goed.

De mannen van Kanon van de Veluwe kijken terug op een geslaagde actie.