• Google Maps

Raadslid stelt vragen over buslijn 102

NIJKERK Raadslid Jacqueline Doppenberg (VVD) wil van het college van burgemeester en wethouders de stand van zaken weten rond buslijn 102 tussen Amersfoort en Apeldoorn.

Wijnand Kooijmans

In Hoevelaken ontstond vorig jaar de nodige onrust over het mogelijk verdwijnen van deze buslijn, terwijl de lijn van groot belang is voor zowel jong als oud in deze plaats. Naar aanleiding van vragen van de VVD werd door de betrokken ambtenaar van de gemeente aangegeven dat de buslijn behouden blijft, maar wel met aanpassingen op de route. Aangegeven werd dat hierover overleg plaats vond met zowel de provincie Gelderland als vervoersbedrijf Keolis.

Via schriftelijke vragen aan het college wil Doppenberg nu weten of er een akkoord is bereikt tussen provincie en Keolis. Indien dit nog niet zo is, wil de liberaal weten wanneer dit dan wel valt te verwachten en welke aanpassingen op de route gaan plaatsvinden. Ze vindt dat de inwoners hierover zeker moeten worden geïnformeerd en het liefst nog erbij worden betrokken. Uiteindelijk wil ze dat ook de gemeenteraad de stand van zaken krijgt te horen.