• Tijdens de safari-break poseert het team bij de Nijl: Achter: Jessica Hofman, Amarant Hoofdman, Roy Nieuwveld, Jeanne van Rijssen, Arjan de Vries, Sandra Valkengoed, Celine van de Heuvel, Mieke van Vliet en voor, zittend: Demi Beitler, Anje Boswijk, Annika van Oosterom.

    Queen of Peace

Queen of Peace back in town

HOEVELAKEN Het Hoevelakense Queen of Peace team is van half juli tot begin augustus drie weken in Uganda geweest. Ze vertrokken met volle koffers op weg naar de middelbare school in Mpigi in Uganda. Na een hartverwarmend welkom zijn ze aan de slag gegaan. Ze hebben de Ugandese bouwvakkers mee geholpen met het afbouwen van het grote nieuwe gebouw met de extra klaslokalen. Schilderen, spachtelpoetsen, vloeren storten en zand kruien. Niets was ze teveel.

Annemarie van der Meulen

Ondertussen werd er ook lesgegeven in EHBO en basisgezondheidszorg. En hebben de dames van het naaiatelier en de meisjesleerlingen geleerd hoe je zelf maandverband kan naaien. Ze hebben een Dutch pancake Day voor de hele school georganiseerd en ook een oudhollandse sport en spelletjesmiddag. Tussen de bedrijven door is er veel geleerd over het leven in dit boeren gebied. Zo werd meegeholpen in de tuin cassave oogsten, boodschappen doen op de markt en koken op een houtskoolstoofje.

ENORME KROKODILLEN De safari-break tussendoor was voor iedereen heel bijzonder. De olifanten, giraffen en de enorme krokodillen in de Nijl hebben ze ademloos bekeken. Het grote openingsfeest van de school op de dag voor vertrek heeft ook veel indruk gemaakt. Ze zijn allemaal na een geweldige tijd heelhuids en gezond weer teruggekomen en nu is iedereen weer naar school en aan het werk. 
,,De jongeren van het Queen of Peace project willen iedereen enorm bedanken die ze het afgelopen jaar gesponsord heeft. De bijdrages zijn allemaal goed besteed."
Op zondag 23 september, na de dienst van startzondag, kan iedereen alle belevenissen van de jongeren horen, foto's bekijken en op de craftmarkt originele Ugandese cadeautjes kopen, waarvan de opbrengst naar het naaiatelier van de school gaat.