• Bernadette Nolens

Programma Boerenmaandag rond

NIJKERK Nijkerk viert maandag 10 april weer Boerenmaandag. Het evenement heeft een lange traditie in Nijkerk. Dit jaar wordt het Boerenfeest, dat ooit ontstond toen de wekelijkse veemarkt op het Plein werd afgeschaft, voor de 36ste keer gevierd.

De laatste jaren wordt Boerenmaandag door een van de deelnemers van de landbouwmechanisatieshow officieel geopend. Dit jaar wordt dit door Wouter Schipper van Schipper Mechanisatie verzorgd. Om 10.00 uur wordt de vlag gehesen. Uiteraard wordt deze opening weer aangekleed door de Christelijke Plattelands Jongerenvereniging (CPJ).

Er is op Boerenmaandag weer veel te zien. Naast de landbouwmechanisatieshow, zijn er diverse oude ambachten zoals schapen scheren, zeis haren, vlegeldorsen, wol spinnen en manden vlechten. Er is een hoefsmid, de stoomtractor staat er en er is uiteraard weer een fokveekeuring.

OLDTIMERS De inmiddels vertrouwde tractor-oldtimerrit wordt ook weer gehouden met als begin- en eindstation het parkeerterrein aan de Koetsendijk. De route is te vinden op de site van Boerenmaandag. Aangezien de rit door Nijkerk verreden wordt, is de kans groot dat de prachtige tractor-oldtimers dicht bij inwoners langs komen. De moeite waard om dus langs de weg een kijkje te gaan nemen. In de binnenstad kunnen bezoekers genieten van een tweetal demonstraties van 'De Puttense Boerendansers'. Een paardentram verzorgt rondritten voor de bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Dit jaar is er ook weer van alles in en om de Grote Kerk te beleven. Om 11.00 is er een carillonspel te horen. Bezoekers kunnen tevnes de mooiste kerktoren van Nederland beklimmen.

Stichting COEN is naast de Grote Kerk te vinden zijn met een aantal kramen. Hier zijn boeken, speciale kaarten, kunstwerk, hebbedingetjes en nog veel meer te koop. Tevens is er een leuke KTF-tent (koffie, thee en frisdrank). De opbrengt is bestemd voor COEN; een stichting die hulp verleent aan minder bedeelden in Oost-Europa.

Natuurlijk is het 10 april ook weer feest op het Molenplein met het allernieuwste springkussen van Frits Events, rodeostier, kinderboerderij, schminken en ook B...is er weer bij met de heerlijkste broodjes van de smoker. Omroep Nijkerk, onderdeel van VOC lokaal, brengt live verslag uit en gaat er een feestje van maken met de leukste kinderhits.

Boerenmaandag wordt dit jaar weer afgesloten met een optreden van de Nijkerkse band Ritn Ditn.

Het volledige programma en meer informatie op www.boerenmaandag.nl.