• ARJEN GERRITSMA GRAPHIC SOUND

Prachtig eindbedrag toont grote betrokkenheid bij Glazen Huys

NIJKERK De stemming in 't Regthuys was euforisch na de bekendmaking van de totaalopbrengst van Het Glazen Huys Nijkerk: 27.355,36 euro. Na de tussenstand van 12.271 euro op vrijdag had niemand zo'n hoog eindbedrag verwacht, maar het regende cheques en klinkende munten op de slotdag van de actieweek.

In vergelijking met 2015 bleven de tussenstanden de hele week wat achter, maar dat was goed te verklaren. In dat jaar werd de crew namelijk op dag één verrast met een cheque van 5.000 euro. De organisatie is dan ook extra trots dat ook zonder zo'n grote klapper toch het eindtotaal van het voorgaande jaar nagenoeg werd geëvenaard. ,,Dat betekent dat er nóg meer bij alle inwoners, scholen en bedrijven zelf vandaan is gekomen", beschouwt voorzitter Dennis van den Hoogen vol trots.

,,We hadden tijdens de actieweek steeds de indruk dat ons mooie project dit jaar weer meer mensen in beweging heeft gebracht om zich in te zetten voor de goede doelen. Dit eindtotaal is daarvan de ultieme bevestiging." Tijdens het slotfeest namen de lokale goede doelen hun deel van de opbrengst in ontvangst. Voor de Stichting Leergeld Nijkerk, de Voedselbank en de Dierenambulance waren er cheques van 4.559,23 euro.

KERSTMAALTIJD De Voedselbank gaat het opgehaalde geld inzetten voor een heerlijke kerstmaaltijd voor alle mensen die op haar diensten zijn aangewezen. Zo kunnen ook zij dit jaar sfeervol kerst vieren. De dierenambulance heeft onder meer een mobilofoonnetwerk nodig om de veiligheid bij vangacties te garanderen. De Stichting Leergeld Nijkerk zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn, zoals schoolreisjes of sport.

LONGONTSTEKING De crew van Het Glazen Huys Nijkerk brengt dinsdag 20 december een cheque van 13.677,68 euro naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda. Daar wordt van zondag 18 december tot kerstavond geld opgehaald voor de 'stille ramp' longontsteking, die jaarlijks aan ruim 900.000 kinderen het leven kost. Het Rode Kruis kan met een kleine bijdrage al veel doen. Voor 4 euro kan een kind met longontsteking behandeld worden met een antibioticakuur

voor vijf dagen.

Voor de renovatie van bijvoorbeeld ziekenhuizen is meer nodig (10.000 euro). Met de Nijkerkse cheque kan dus veel gedaan worden tegen longontsteking wereldwijd.

DANKWOORD Dennis sprak een woord van dank tijdens het slotfeest: ,,Betaalde sponsoren, naturasponsoren, bedankt voor jullie steun en donaties." Hij riep Jan van 't Veld en Amanda en Michel van Beek bij zich en zei: ,,Zonder jullie en jullie locaties zijn we nergens. Iedereen kan de portocabin die buiten staat zien, maar we maken ook gebruik van de faciliteiten van VOC Lokaal, 't Regthuys en De Waegh hierboven."

Tot slot vroeg hij aandacht voor de grote groep vrijwilligers: ,,Het is de eerste keer dat ik voorzitter mag zijn van dit prachtige Glazen Huys. Zonder mijn fantastische crew was dit resultaat niet behaald. Die bestaat uit een kerngroep van 13 mensen die al zes maanden bezig zijn met voorbereidingen, vergaderingen en overleggen en 56 vrijwilligers die zich inzetten in en om de actieweek. Mag ik een fantastisch applaus voor mijn crew?" Samen vierden alle betrokkenen daarna dit mooie resultaat.