• Nancy en Nadette zetten hun favoriete postbode Johan in het zonnetje.

    Gerrit Steen

Postbode zelf bedolven onder kaarten

HOEVELAKEN ,,Ik wil iedereen bedanken die aan ons heeft gedacht", snikt de zieke postbode Johan. Hij is zichtbaar ontroerd door de mand met negentig kaarten die Nancy en Nadette uit Hoevelaken hem kwamen brengen. Want de postbode is erg geliefd in het dorp. Nancy Jongenotter en Nadette trokken zich het lot van Johan aan en zijn een kaartenactie gestart voor hun geliefde postbode.

Gerrit Steen

Hij werd tijdens zijn werk getroffen door een hartinfarct en is langdurig uit de running. Nancy Jongenotter plaatste daarom in overleg met Nadette op 26 december een oproep op Facebook. ,,Laten we kaarten naar hem brengen, in plaats van andersom. Want Johan is heel erg begaan met de inwoners van Hoevelaken. De postbode kent iedereen bij voor- en achternaam en komt af en toe zelfs op de koffie.'' De oproep leverde tientallen kaarten en steunbetuigingen op en die hebben ze samen bij Johan afgegeven.

HANDGESCHREVEN KAART De oproep bleef niet zonder gevolgen, tot nu toe zijn er meer dan negentig kaarten bezorgd bij Nancy. Ook op Facebook stroomden de adhesiebetuigingen voor Johan binnen. ,,Toen ons zoontje werd geboren, kregen wij een handgeschreven kaart van Johan. Ik kom zeker een kaartje brengen", schrijft Carola. ,,Wij doen mee! Het is zo'n lieve schat", voegt Mimi daaraan toe. Coliene Serna: ,,Aha, dat is de post NL bezorger die altijd zo aardig is! Wat leuk dat iemand ook aardig voor hem is."

OMROEP GELDERLAND De doos vol kaarten met beterschapswensen brachten Nancy en Nadette vorige week donderdag bij Johan. ,,Er zitten zelfs een paar cadeautjes bij", vertelt Nancy Jongenotter. ,,Ik had niet verwacht dat er zoveel mensen gehoor aan zouden geven." De overhandiging was ook te zien bij Omroep Gelderland.

,,Behalve Omroep Gelderland wilde het Hart van Nederland van SBS ook nog met een cameraploeg komen. Dat vond ik een beetje te gek worden, dat zou Johan ook niet aangekund hebben. Ik kan moeilijk met twee cameraploegen binnen komen vallen. We zijn eerst zelf naar binnen gegaan en hebben Johan toen voorbereid op de cameraploeg."

PENSIOEN  ,,Het doet hem heel veel dat hij niet kan doen wat hij wil doen", vertelt Nadette. De geliefde postbode zit tegen zijn pensioen aan. Bewoners hopen dat ze hem nog terugkrijgen in de wijk. De kaartjes moeten daarbij helpen en blijven welkom. Johan reageerde spontaan: ,,Wat leuk, dit had ik nooit verwacht. Ik moet nu revalideren en mijn angst overwinnen. Ik heb een keer een paniekaanval gehad en dat was niet fijn. Ik weet nog niet of ik terug kan keren. We moeten afwachten wat de resultaten van de revalidatie zijn. We weten allemaal, of tenminste iedereen die met gezondheidsproblemen te maken heeft, dat het leven kostbaar is en meer waard dan geld. Ik wil hierbij iedereen bedanken in Hoevelaken die aan mij gedacht heeft." 

De uitzending op Omroep Gelderland is te zien op de website van de omroep. ,,Als mensen nog kaarten willen geven mogen ze die brengen naar mijn huis aan de Frans Tromplaan 53, 3871 EM Hoevelaken. Ook nu zijn kaarten nog welkom", besluit Nancy Jongenotter.