• Wethouder Broekman is razend trots dat de Food Academy in september van start gaat.

    Gemeente Nijkerk

'Zaken niet half aanpakken'

NIJKERK Het eerste jaar als wethouder is voorbij gevlogen, zo zegt Mariëlle Broekman. De eerste tijd heeft ze besteed aan het leren kennen van veel mensen en organisaties. Om zo aan de weet te komen wat de belangrijke thema's zijn. ,,Daarop wil ik mij focussen. Kiezen waaraan je begint en niet allerlei zaken half aanpakken."

Wijnand Kooijmans

Zaken zijn ook snel gaan lopen, zo zegt Broekman. ,,Ik heb veel bedrijven bezocht en dan merk je dat de gemeente Nijkerk een mooi en sterk bedrijfsleven kent. Met grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, maar ook starters. Recent hebben we nog een succesvolle avond met starters gehouden."

De gemeente Nijkerk heeft veel te bieden, vindt Broekman. ,,De komende zomerperiode staat er veel op de agenda en hoef je je niet te vervelen. Met alle activiteiten kun je de zomer goed vullen. Het mooie van mijn functie is dat je mag deelnemen, maar ook veel zaken als gemeente helpt faciliteren."

BINNENSTAD Wanneer Broekman naar de binnenstad kijkt ziet ze dat Nijkerk een breed aanbod heeft. ,,Er worden nog steeds winkels geopend, bijvoorbeeld een horlogespeciaalzaak en een winkel gespecialiseerd in zwangerschapskleding. Er is leegstand, maar gelukkig zijn er ook ondernemers die hier een winkeltje willen starten. Wanneer ik de winkels in onze gemeente binnenloop, zie ik vaak unieke producten, waarvan er geen duizend in een dozijn gaan. Dat unieke moeten we meer uitstralen."

Als het om toerisme gaat, is Broekman blij dat de partijen aan de waterkant elkaar hebben gevonden. En dat door hen de verbinding wordt gelegd met de binnenstad van Nijkerk. ,,We hebben een prachtige waterkant en daarmee een mooi recreatief gebied."

RAZEND Wethouder Broekman is razend trots dat de Food Academy in september van start gaat. Ontstaan vanuit het bedrijfsleven, dat de verbinding heeft gezocht met het onderwijs om personeel op te leiden. ,,Dat we daaraan ook als gemeente hebben kunnen bijdragen is een goede zaak." Het wethouderschap is hard werken, zegt Mariëlle. ,,Het geeft wel voldoening. We liggen in een mooi gebied. Voor bedrijven die zich hier willen vestigen hebben we gelukkig nog voldoende bedrijventerreinen beschikbaar. De ruimte is wel schaars, dat maakt dat we wel kwaliteitseisen stellen aan bedrijven die zich hier willen vestigen."

Margreet Koetzier schuift aan op verzoek van de wethouder. Het is één van de jonge mensen die sinds kort werkt bij de gemeente. Broekman: ,,Als gemeente zien we graag een mix aan leeftijden en afkomst binnen onze ambtelijke organisatie." Koetzier houdt zich bezig met de aanpak van voedselverspilling. ,,Het is een thema dat leeft maar nog lang niet bij alle mensen. Binnen de regio zijn al wel veel initiatieven de verspilling aan te pakken maar in Nijkerk nog niet. Daarin willen we verandering brengen. Het is hier prettig werken."