• Jeroen van der Veer

Politie zoekt getuigen van straatroof Zijdevlinder

NIJKERK Op een bruggetje aan de Zijdevlinder, ter hoogte van de Arkemheenweg en de gemeentewerf, heeft zondagavond tussen 20.45 en 21.00 uur een straatroof plaatsgevonden. De politie meldt dat het slachtoffer door twee jongens, die met een scooter op het bruggetje stonden, tot stoppen zou zijn gedwongen. Hij moest vervolgens zijn zakken leegmaken.

Het slachtoffer mocht uiteindelijk doorfietsen en deed dit in de richting van Nijkerkerveen.

SIGNALEMENT De politie is nu opzoek naar getuigen van dit incident. Van de jongens zijn de volgende signalementen bekendgemaakt: een van de daders heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 16 of 17 jaar oud, heeft een dun postuur en is ongeveer 1.75 tot 1.80 meter lang. Hij had daarnaast stoppels in zijn gezicht en droeg een zwarte spijkerbroek en een opvallende gele jas van het merk Tommy Hilfiger. De jas was voorzien van een capuchon, die de jongen over zijn hoofd droeg. 

De andere dader heeft ook een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 15 of 16 jaar oud, is iets breder dan de eerste dader en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met een capuchon, een zwarte broek en een zwart mondkapje/sjaaltje over zijn mond en neus. Dit kapje was voorzien van een witte opdruk van de onderzijde van een schedel.

SCOOTER De twee hadden een matzwarte scooter bij zich. Het kenteken hiervan is onbekend. Ook is het niet duidelijk of het voertuig een blauwe of een gele kentekenplaat had. De scooter was mogelijk een Piaggio Zip of een daarop gelijkend model en had een windscherm. Ook maakte het voertuig behoorlijk veel lawaai toen er gas werd gegeven.

De politie roept mensen die meer over dit incident weten op om dit te melden via 0900-8844.