• ZHZActueel.nl

Politie vraagt om hulp bij oplossen serie auto-inbraken

NIJKERK In Nijkerk zijn de afgelopen weken meerdere auto-inbraken gepleegd. Met name de omgeving Havenstraat en de wijk Corlaer zijn getroffen.

De daders hadden het voorzien op auto's van de merken Seat, Audi, Mercedes-Benz en BMW. Vorige week werden er in één nacht van diverse auto's airbags gestolen in de wijk Corlaer. In de afgelopen nacht gebeurde dat bij auto's in de omgeving Havenstraat.

De afgelopen weken werd met grote regelmaat ingebroken. In alle gevallen waarbij aangifte is gedaan start de politie een onderzoek naar de daders. Daarbij vraagt de politie hulp van de inwoners van Nijkerk. Mensen die in hun wijk personen zien lopen of auto's zien rijden die zich verdacht gedragen, worden opgeroepen dit te melden bij de politie. ,,Wanneer een verdachte situatie gaande is, bel dan gerust 112. Als u melding wilt doen van een voorval dat eerder plaats heeft gevonden, belt u dan met 0900-8844. Probeer in alle gevallen op te letten hoe de personen eruit zien. In geval van auto's hopen wij dat u het kenteken kan noteren voor ons'', aldus de oproep op de website van de politie.