• Politie

Politie op zoek naar getuigen na woninginbraak

NIJKERK De politie heeft op dinsdagochtend 21 augustus een minderjarige jongen uit Nijkerk aangehouden voor inbraak in een woning. De bewoner betrapte de inbrekers op heterdaad en de politie kon een verdachte aanhouden. Twee andere verdachten worden nog gezocht.

Rond 09.30 uur kwam de bewoner thuis en terwijl hij aankwam met de auto zag hij dat een jonge man van de aanbouw afsprong en een kluis voor zich uitgooide. Een andere man stond beneden te wachten. De twee renden hard weg. De bewoner rende erachteraan maar verloor de jongens uit het oog.

Later bleek dat er nog een andere jongen op de uitkijk had gestaan die tijdens zijn vlucht rond 09.40 uur door de politie werd gevonden en aangehouden.

De politie is opzoek naar getuigen met het volgende signalement: de eerste jongen heeft een tenger postuur en is ongeveer 1.80 meter lang. Hij is rond de 17/18 jaar. Hij heeft kort zwart haar en droeg een donker trainingspak waarvan de jas blinkend was.

De tweede jongen was ongeveer 1 meter 80 lang, zelfde leeftijd en droeg een zwarte jas met drie driehoeken op de rug. Ook had hij een capuchon is. De politie roept getuigen op zich te melden.