• Horecadag

    Frans kas

Plein wordt buitenkroeg tijdens Horecadag

NIJKERK De Horecadag belooft ook dit jaar weer gezellig te worden. Het Plein in Nijkerk wordt  de eerste woensdag van de zomervakantie, woensdag 12 juli, weer omgetoverd tot een buitenkroeg.

Maranke Pater 

 

Gerwin van de Pol, eigenaar van feestcafé Xero is één van de horecaondernemers die zijn medewerking verleent aan Horecadag. ,,Voor veel Nijkerkers is Horecadag het begin van de vakantie, ze luiden hun eigen vakantie als het ware in op Horecadag. Het is niet ongewoon dat er zeker 2000 man op af komt."

Iedere horceaondernemer geeft zijn eigen invulling aan Horecadag. ,,We beginnen Horecadag met z'n allen op het Plein, ieder café heeft een eigen bar buiten staan waar met muntjes betaald kan worden. Zodra het feest met livemuziek op het Plein is afgelopen, gaan we verder in onze eigen kroegen en cafés." Gedurende Horecadag vindt op het Molenplein parallel een Foodevent plaats waarbij Alberto's de hoofdspeler is. Dit festijn duurt tot 21.00 uur.

Frans Kas, één van de organisatoren samen met de NOV: ,,We beginnen de Horecadag op het Plein met een kinderdisco vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur. We hebben tijdens de disco ook weer een schuimparty. Dit doen we voor de gezelligheid én om het karakter van Horecadag te benadrukken, dat we er voor een hele brede doelgroep zijn."  

Horecadag is één van de grote nationale feestdagen van Nijkerk en het is een mooie manier om de zomer in te luiden op het Plein. Na 20.00 uur vinden er diverse gastoptredens van onder andere Franky Stardust plaats uit de stal van DJ's at work en de jongens van Feest!