Plan voor Uut Kiek Dag 2015 gereed

NIJKERKERVEEN De Uut Kiek Dag in Nijkerkerveen wordt op zaterdag 12 september weer gehouden. De opening is om 9.45 uur en de dag duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Het doel van Stichting Uut Kiek Dag Nijkerkerveen is: Voor goede doelen samen één zijn. Om dit te bereiken organiseren zij een dag die voor het hele dorp interessant, gezellig en leuk moet zijn. Natuurlijk is iedereen van buiten Nijkerkerveen ook van harte welkom om het feest mee te vieren. De uiteindelijke opbrengst is voor vijftig procent voor goede doelen en voor vijfitg procent voor de drie kerken in het dorp. Het bestuur wil in 2015 de volgende stichtingen steunen: drie PKN kerken in Nijkerkerveen, Hospice Nijkerk, Voedselbank Nijkerk, Club met elkander Nijkerk en Dagcentrum 'Huis van Ontmoeting' van Amaris Zorggroep in de Oude Pastorie te Nijkerkerveen.

Het bestuur van de Uut Kiek Dag wil elk jaar iets nieuws bieden. Vorig jaar was dat de nieuwe waterbak, waar bezoekers met een bal over het water konden lopen, het touwtrekken en zeemanskoor en muziekvereniging Concordia niet te vergeten. Dit jaar staat Henk Wijngaard op het podium van 14.00 tot 14.30 uur.

Niet alleen oldtimertractor liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Ook aan de liefhebbers van oude bromfietsen is gedacht. Het zal aan Kreidlers, Zundapps, Puchs en Tomossem niet ontbreken. Voor beide groepen is een toertocht georganiseerd. Er zijn bijzondere oude ambachten en beroepen op het terrein aanwezig. Ook zijn er kramen met allerlei snuisterijen, hier kan de shopper naar hartelust zijn aankopen doen.

Met ongeveer 170 vrijwilligers proberen ze er een mooie dag van te maken. Meer informatie over dit evenement op www.uutkiekdag.nl.