• Hannah Blok vertrekt voor minimaal twee jaar naar de Filipijnen.

    Gerrit Steen

Pioniersmissie Hannah Blok op de Filipijnen

HOEVELAKEN Morgen breekt voor Hannah Blok (22) het avontuur van haar leven aan. Ze vertrekt dan voor minimaal twee jaar om als vrijwilligster bij een kerkplantingsproject onder jongeren te werken op de Highschool in Tiaong op de Filipijnen. De uitzending wordt ondersteund en gefinancierd door de Hervormde Oude Dorpskerkgemeente, waarbij er een thuisfrontcommissie is ingesteld om te zorgen dat er daadwerkelijk genoeg middelen zijn en dat er aandacht aan Blok en haar werk wordt besteed. Afgelopen zondagavond is ze vanuit de Hervormde Dorpskerk uitgezonden.

Gerrit Steen

Hannah Blok: ,,lk geloof dat God mij heeft geroepen om me met mijn onderwijskundige achtergrond in te zetten voor het kerkplantingsproject van Abccop in Tiaong, een plaats op de Filippijnen. lk ga de gemeente helpen met onder andere Bijbelstudies, jeugdwerk, trainingen en evangelisatie, zodat zij meer kennis van de Bijbel krijgen. Op de plaatselijke High School ga ik huiswerkbegeleiding geven en leerlingen persoonlijk begeleiden. Zo hoop ik mijn liefde voor kinderen en jongeren te gebruiken om Gods liefde te delen."

VRIJWILLIGERSWERK Tijdens haar opleiding op de PABO op de Christelijke Hogeschool in Ede liep ze in haar laatste studiejaar al stage in Indonesië. Nadat ze vorig jaar haar opleiding met succes afrondde, is ze er ook al weer teruggegaan om daar vrijwilligerswerk te doen. ,,Ik gaf daar Engelse les en werkte daar in een openbare organisatie waarvan de kinderen hindoeïstisch waren. Ik vond het onderwijs geven en het werken daar fantastisch, maar daarnaast ook jammer dat ik het geloof niet kon delen. Zo ben ik bij de GZB terecht gekomen, via deze organisatie word ik nu ook uitgezonden. De GZB is een zendingsorganisatie in de Protestantse Kerk in Nederland."

Abccop is een protestants kerkgenootschap op de Filipijnen dat de Bijbelse boodschap onder de mensen wil verspreiden, vervolgt Blok. ,,Zij doet dat door onder andere kerkplantingsprojecten. Binnen deze projecten worden kerkleiders en gemeenteleden toegerust om hun plek in de kerk en maatschappij in te nemen. Abccop is het kerkgenootschap waarmee ik ga samenwerken. De Filipijnen is een heel nieuw terrein voor de GZB, ik zal er een redelijke pioniersfunctie hebben. Er is ook veel armoede, we willen niet alleen over God en geloof vertellen maar ook kijken hoe we ze praktisch kunnen ondersteunen om bijvoorbeeld tot een betere levensstandaard te komen, daarnaast onderzoeken waar vraag naar is. De hoofdtaal is Tagalog, de tweede taal is Engels, dat veel mensen spreken."

THUISFRONTCOMMISSIE  Daan de Wit, Gerard op't Hof, Robbert Spee, Michiel Blok, Lydia van Diermen, Gerda Sneep en Jonathan Lambooij vormen vanuit de Hervormde Gemeente Hoevelaken de thuisfrontcommissie van Hannah Blok. ,,Het is belangrijk om als gemeente betrokken te zijn op het werk van Hannah en haar te steunen. Wilt u Hannah zelf volgen? U kunt haar nieuwsbrief en blogs lezen via www.gzb.nl/hannahblok. Het is bovendien mogelijk om Hannah via deze website financieel te steunen. Wilt u Hannah een persoonlijk bericht sturen? Dat kan via Facebook of mail hannahblok@hotmail.com."