• Kees van den Heuvel

Piet Paulusma verwelkomt roeiers Kikano

NIJKERK Eigenlijk was het onverantwoord om de laatste etappe te roeien van Spakenburg naar Nijkerk vanwege de stormachtige wind, maar toch heeft de KiKano-groep van het Corlaer College, dat de Elfstedentocht roeide, het zaterdag 8 juni aangedurfd. Het was echter te gevaarlijk om via de pier aan te meren bij De Zuidwal en dus landde de groep op strand Hulckesteijn. Daar werden de leerlingen verwelkomd door familie en vrienden.  

Kees van den Heuvel

Een aantal vaders zorgde ervoor dat de boot naar de Zuidwal werd gedragen. Daar wachtte de groep een groot aantal verrassingen: een bos bloemen,  een omhelzing van wethouder Aboyaakoub, een medaille en live met een videoboodschap van weerman Piet Paulusma die de Nijkerkers de hele week heeft gevolgd.

Paulusma feliciteerde de roeiers met het opgehaalde bedrag van 15.763,18 euro, bestemd voor Spieren voor Spieren. Begeleider Stef Veenstra was zeer te spreken over deze groep. ,,Ik heb al een aantal groepen Kikano meegemaakt, maar deze ging er echt voor. Ze hebben echt geknokt."