• De pientere muis Geronimo Stilton komt naar Hoevelaken om handtekeningen uit te delen.

Pientere muis Geronimo Stilton op bezoek in Hoevelaken

HOEVELAKEN/NIJKERK Naar aanleiding van de Kinderboekenweek komt zondag 9 oktober de beroemde muis Geronimo Stilton naar boekhandel Bruna op de Wiekslag in Hoevelaken. De zaak is speciaal voor deze leuke happening op zondag open. Omdat de opkomst waarschijnlijk groot zal zijn, kunnen de kinderen kiezen voor verschillende tijden: van 14.00 tot 14.30, van 14.45 tot 15.15 en van 15.30 tot 16.00 uur. Zij kunnen er een bijzondere ontmoeting beleven met deze muis, van 14.00 tot 16.00 uur is hij zelf aanwezig om handtekeningen uit te delen en met de kinderen op de foto te gaan. Hij gaat boeken signeren en er komt een striptekenares die hen gaat leren hoe zij Geronimo leuk kunnen tekenen. Bij Bruna delen de medewerkers kleurplaten uit, waaraan een wedstrijd is verbonden. De drie mooiste krijgen een leuke prijs.

Anneke Martini

Stilton is de naam van een bekende Engelse kaas en is een geregistreerde merknaam voor The Stilton Cheese Makers Association. Muizen zijn nu eenmaal dol op kaas en het is dan ook niet verwonderlijk dat de bedenkster Geronimo Stilton tot leven heeft geroepen. De boeken worden geschreven als autobiografische verhalen met de muis als 'ik-figuur'. Ze zijn gebaseerd op de ideeën van oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Tegenwoordig zijn er meerdere auteurs met daarnaaast een aantal gerenommeerde illustratoren. De serie is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en verschijnt inmiddels in maar liefst vijfendertig talen.

De voornaam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de leider van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw. Niet alleen verschenen er veel leesboeken en stripboeken, er zijn tevens een televisieserie en een musical gemaakt.

Uitgeverij De Wakkere Muis heeft al gedurende ruim tien jaar een brug geslagen tussen het hoogste AVI-niveau en de kinder-jeugdroman. Hiermee wil de onderneming vooral het plezier in lezen bevorderen. Er wordt gebruik gemaakt van tekstuele, visuele en andere zintuigelijke middelen, bijvoorbeeld door het toevoegen van geurende pagina's. Niet alleen de kinderen beleven er plezier aan, ouders en grootouders zeker niet minder….

Inmiddels is gebleken dat de boeken voorzien in een behoefte als opstapje naar het echte lezen. Zelfs kinderen met dyslexie kunnen de Geronimoboeken met plezier lezen, mede onder meer door de grootte van het lettertype.

Geronimo Stilton, zowel hoofdpersonage als de schrijver van de boeken, is de uitgever van de meest gelezen krant van 'Muizeneiland'; De Wakkere Muis. Geronimo is een bange, maar zachtaardige muis die niets liever zou willen dan een rustig leventje. Samen met Thea, Klem en Benjamin wordt hij echter betrokken in wilde avonturenreizen. Zijn jongere zus heet Thea en Klem is de neef van Geronimo. De 9-jarige Benjamin Stilton is het favoriete neefje van Geronimo.

De toegangskaarten zijn vanaf vandaag gratis op te halen, of stuur een bericht naar bruna0177@brunawinkel.nl In de winkel liggen folders om lid te worden van de Geronimo Club.

Meer informatie: www.wakkeremuis.nl.