• Archief BDU Media

Parkeren wordt 90 eurocent per uur

NIJKERK Een uurtje parkeren in Nijkerk wordt verhoogd van tachtig naar negentig eurocent per uur. Het is een van de uitgangspunten voor het nieuwe parkeerbeleid. Het college van burgemeester en wethouders gaat hierover het gesprek aan met de inwoners.

Wijnand Kooijmans

Het meest ingrijpend is de verhoging van de prijs voor een parkeervergunning in het centrum. De kosten bedragen nu 32,40 euro, maar stijgen naar 225 euro per jaar voor de eerste vergunning en 450 euro voor een tweede vergunning. Volgens wethouder Wim Oosterwijk gaat het voor de huidige bezitters van een vergunning om een verhoging in termijnen.

Met de vergunning kunnen houders hiervan straks zowel in parkeergarages als op het maaiveld parkeren. De enige uitzondering betreft het Wheemplein waar alleen bezoekers van de binnenstad mogen parkeren. Om bewoners van het centrum tegemoet te komen voor ook de mogelijkheid geboden een vergunning aan te vragen voor een parkeerplek in de schil rondom het centrum. De omvang daarvan is, zo zegt Oosterwijk, tot stand gekomen door het boerenverstand te gebruiken. Hiervoor geldt een tarief van 35 euro.