• Paddlepunch

    Maranke Pater

Paddle Punch verovert de wereld

NIJKERK Al sinds hun jeugd wisten ze dat ze samen spelletjes wilden gaan bedenken voor computers. Sinds kort is hun eerste game 'Paddle Punch' op de markt, met een knipoog naar vroeger. Ruim 2300 gebruikers uit 112 landen hebben het de afgelopen week gedownload.

 

Wie kent niet het oude Arcadespelletje waarbij je met een balkje een balletje in het speelveld moest houden? Arno Tenkink en Michiel Pater hebben er hun eigen variant op bedacht met vier balkjes. Michiel: ,,Je speelt als het ware tegen jezelf. Vroeger speelde je nog tegen de computer en nu ben je jezelf aan het verdedigen. We hebben ook een lijst met high scores aan het spel verbonden. We zijn zelf ook met het spel Paddle Punch opgegroeid in de simpele variant met 1 balkje."  Wat Michiel en Arno  mooi vinden aan dit spel is dat ze teruggrijpen naar de tijd van vroeger, voor veel mensen is het een stukje nostalgie. Je grijpt echt terug naar de eerste dagen van de computerspelletjes", aldus Arno.

 

PROFESSIONELER Arno en Michiel kennen elkaar al twintig jaar. Op de basisschool maakten ze al samen spelletjes. Michiel: ,,Met een papiertje en een pen dachten we bordspelletjes en andere simpele spelletjes uit. Op een gegeven moment zijn we dit gaan uitbreiden en professioneler gaan aanpakken. Vroeger speelden we dat we een eigen bedrijf hadden, nu is het realiteit." Arno: ,,Het was niet een kwestie óf we een bedrijf zouden starten, maar wanneer."

 

EERSTE PUBLICATIE Om Paddle Punch te ontwikkelen hebben ze al hun vrije uurtjes besteed aan de realisatie van het spel. Ruim drie maanden duurde het voordat Paddle Punch het levenslicht zag. Op dit moment verdienen ze nog geen geld met Paddle Punch omdat het nog een 'probeerversie is'. Michiel: ,,We hadden het in eerste instantie ontworpen voor vrienden en familie, omdat we eens een spelletje wilde lanceren en zien hoe het werkte met een eerste publicatie, maar het is een groot succes. En we denken dat er meer varianten op te bedenken zijn." Paddle Punch is voor Android telefoons te verkrijgen in Google Play vanaf de Androidversies 2.3. Arno: ,,We zien dat het spel gedownload wordt op veel oudere telefoons. Het is dan ook niet gek dat het spel ook gedownload wordt in Indonesië, India, Groenland, en Oostbloklanden. Daar zitten veel gebruikers die nog een oudere Androidtelefoon bezitten. Dit spel is door mensen uit 112 landen gedownload. Wat ons ook erg verbaasde is dat er zelfs gebruikers zijn die in Afghanistan wonen, de meest afgelegen plekken waarvan we het nooit hadden verwacht."

Met hun bedrijf Tradosoft Gamestudio hebben de heren meer noten op hun zang. Zo studeert Michiel voor Game Development. Beiden zouden ze nog wel meer spelletjes willen maken. Michiel: ,,We zijn met meerdere spellen bezig, maar het kost veel tijd om ze te maken, zeker als het hele uitgebreide spelletjes zijn." Arno: ,,We zouden wel een spel op poten willen zetten als Minecraft, iets waar een speler zich helemaal in kan uitleven. Het is een droom van ons om een spel te ontwikkelen waar we werkelijk al onze creativiteit in kwijt kunnen."

foto Michiel Pater (l) en Arno Tenkink hebben met het spel 'Paddle Punch' een oud computerspelletje nieuw leven ingeblazen.