• Archief BDU

Overlast door wegwerkzaamheden N301

NIJKERK In opdracht van provincie Gelderland werkt KWS Infra Utrecht sinds eind september 2018 aan het groot onderhoud en reconstructie op de N301, tussen de Chopinlaan en de Berencamperweg. Van maandag 25 maart tot en met vrijdag 12 april wordt het kruispunt Barneveldseweg/N301 Van Middachtenstraat, Amersfoortseweg en Frieswijkstraat gereconstrueerd.

In die periode is de Frieswijkstraat van en naar centrum afgesloten voor alle verkeer en de Amersfoortseweg van en naar Nijkerkerveen en Hoevelaken afgesloten. Werkzaamheden vinden overdag en in de nacht plaats, in de nacht is de kruising volledig afgesloten tussen 19.00 en 6.00 uur op maandag tot vrijdag. Op zaterdag en zondag geen beperking voor verkeer op de N301.

De rijbanen, fietspaden en in totaal vier kruispunten op de N301 worden opgeknapt. Ook voert de aannemer werkzaamheden uit aan de verkeersregelinstallaties en openbare verlichting. Om het werk efficiënt en met beperkte hinder uit te voeren, werkt de aannemer in verschillende fasen.

Vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april gaat de provincie frezen en asfalteren tussen de brug over de Arkervaart en het kruispunt Berencamperweg. Deze is dan afgesloten voor alle verkeer.

In het weekend van week 15 (vrijdag 12 tot maandag 15 april) is de rotonde Ambachtsstraat (N301) afgesloten voor alle verkeer.

Een overzicht van de planning is op de website van de gemeente te vinden.