• Puttense gemeentehuis.

    Archief BDUmedia

Nijkerkse man ontvangt dwangsom gemeente Putten

NIJKERK Een inwoner van Nijkerk ontvangt een dwangsom namens de gemeente Putten. Volgens de gemeente bewoonde de Nijkerker permanent een recreatiewoning in Putten. De man heeft bezwaar ingediend, maar dit is ongegrond verklaard.

Wijnand Kooijmans

Op 22 januari constateerde een Puttense toezichthouder dat de man permanent in de woning verbleef. Volgens eigen zeggen van de Nijkerker betrof dit een tijdelijk verblijf, omdat hij in Nijkerk ook een woning bezit die door waterschade onbewoonbaar s geweest. Dat euvel zou inmiddels verholpen zijn. Ook verklaarde hij af en toe in de woning in Nijkerk te slapen tijdens het herinrichten en behangen. Hij erkende de overige tijd in de vakantiewoning te verblijven. Volgens de Nijkerker is er van permanente bewoning echter nooit sprake geweest. Gezien de korte afstand tussen beide plaatsen verblijft hij wat vaker dan andere recreanten in de vakantiewoning.

Het Puttense college oordeelt dat er, al dan niet tijdelijk, sprake is geweest van permanente bewoning en de vakantiewoning als hoofdverblijf is gebruikt. De man krijgt nu een dwangsom van 2500 euro per drie maanden tot een totaal van tienduizend euro bij het constateren van overtredingen.