• Harry Koelewijn
  • Wethouder Nadya Aboyaakoub.

    Harry Koelewijn

Nijkerk veegt straten schoon met nieuwe machine

NIJKERK Een nieuwe straatveegmachine werd woensdag in Nijkerk in gebruik gesteld onder toeziend oog van wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. ,,De inzet van de nieuwe veegmachine in eigen beheer heeft veel voordelen. Schone straten draagt bij aan de leefbaarheid en veiligheid van onze inwoners."

Wethouder Nadya Aboyaakoub zegt: ,,Naast het periodiek vegen van straatvuil maar ook bladafval en bloesem, zet de gemeente de veegmachine ook in bij straatreiniging na bijvoorbeeld de jaarwisseling of bij calamiteiten als er glas op de weg ligt na een ongeluk. Omdat we de veegmachine nu in eigen beheer hebben kunnen we sneller en flexibel inspelen op vragen uit de samenleving."

KWALITEIT Dagelijks beheer zet de veegmachine wekelijks in om de centra van Nijkerk, Hoevelaken én Nijkerkerveen schoon te vegen, licht de gemeente toe. Eenmaal per vijf weken vegen medewerkers van Dagelijks Beheer de straten in de hele gemeente. Nijkerk verricht het vegen in eigen beheer om de kwaliteit van het werk te waarborgen.

Straten zijn altijd vuil en er ligt altijd zand en rommel. In de herfst vallen ook nog de bladeren van de bomen. Als al dat zand, vuil en blad allemaal zou blijven liggen zou het langzaam in het riool in gaan waardoor het riool verstopt raakt. Om een riool schoon te maken zijn nog grotere en duurdere machines nodig. Daarom is het beter om af en toe te vegen.