• Familie Van Oorschot

Oud-ondernemer Ad van Oorschot overleden

NIJKERK In de Belgische plaats Lanaken is maandag 2 januari de Nijkerkse oud-ondernemer Ad van Oorschot op 79-jarige leeftijd overleden. Van Oorschot dreef samen met zijn echtgenote Hetty het Juweliershuis Ad van Oorschot op de hoek Oosterstraat/Singel in Nijkerk.

Als ondernemer heeft Ad van Oorschot een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nijkerkse binnenstad en hij liet zich niet onbetuigd bij het stimuleren van lokale activiteiten en het bevorderen van sfeer in de binnenstad. Veel Nijkerkers zullen zich bijvoorbeeld de grote kerstbomen herinneren die hij samen met de boswachter in het bos ging uitzoeken. Dagelijks werden de bomen door Van Oorschot gecontroleerd en gestolen lampen werden door hem meteen vervangen.

ONDERNEMERS Onder voorzitterschap van Van Oorschot werd uit de Nijkerkse Winkeliers Vereniging de huidige Nijkerkse Ondernemers Vereniging (NOV) geboren, die onder zijn leiding tot bloei kwam. Bij zijn aftreden werd hij benoemd tot erelid van de NOV en onderscheiden met een gouden speld.

VVV Mede op initiatief van Van Oorschot werd de VVV in Nijkerk nieuw leven ingeblazen. Nijkerk kreeg een VVV-kantoor aan de Oranjelaan. Hij ontving bij zijn afscheid het erelidmaatschap van de VVV Nijkerk.

Voor zijn bijzondere verdiensten voor het bedrijfsleven in Nijkerk onderscheidde de Kamer van Koophandel Noordwest-Veluwe hem bij zijn afscheid als bestuurslid met de Zilveren Legpenning.

EREPENNING Ad van Oorschot was mede-oprichter en jarenlang voorzitter van Partij Nijkerk. Deze partij benoemde hem bij zijn afscheid tot erevoorzitter, als dank voor zijn grote bijdrage aan het succes van de eerste lokale politieke partij in Nijkerk.

Voor al deze inspanningen werd hij onderscheiden met de zilveren erepenning van de stad Nijkerk. Ad van Oorschot zal in Nijkerk door velen worden herinnerd als een zeer principiële en bijzondere persoonlijkheid.