• De ophaaldienst komt graag verkoopbare spullen ophalen.

    Gerrit Steen

Organisatie rommelmarkt alweer druk bezig

HOEVELAKEN Ze zijn er maar wat blij mee, de nieuwe bus die de medewerkers van de grote jaarlijkse rommelmarkt onlangs in gebruik genomen hebben. ,,De oude was echt aan vervanging toe, het is een hele investering voor ons geweest maar we hadden deze echt nodig. Iedere dinsdag wordt er druk gebruik van gemaakt om spullen bij de mensen op te halen!", aldus een enthousiaste Gert Cousijnsen.

Gerrit Steen

De organisatie van de grote jaarlijkse rommelmarkt, die elke tweede zaterdag in september op het kerkplein van de Hervormde Gemeente wordt gehouden, is alweer druk in de weer met de 28e editie. Op zaterdag 9 september stromen ongetwijfeld weer honderden koopjesjagers naar de grote rommelmarkt van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Of het nu gaat om huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, kleding, alles is op die zaterdag verhandelbaar.

DRIJVENDE KRACHT De organisatoren Jan Jakobs, Gert Cousijnsen en Dick van Doornik zijn de drijvende kracht achter de markt. Gert Cousijnsen: ,,We hebben in 2012 een nieuw onderkomen gevonden bij de familie Doornekamp op de Weldammerlaan 6 in Hoevelaken. Er is door een ploeg van tien man veel werk verzet om alles een beetje toonbaar te maken in de enorme schuur van 25 meter lang en 10 meter breed. Het klusteam, waarin onder meer een timmerman, loodgieter, metselaar en elektricien, heeft een keuken in de schuur geplaatst, dertig vierkante meter aan stellingen neergezet, het dak gerestaureerd, de vloer gemaakt, de balken vernieuwd en een werkbank geplaatst. We zijn echt trots op het resultaat!"

OPHALEN Aart Dekker vult aan: ,,Vanwege deze prachtige ruimte zijn we iedere dinsdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur met een vast team van twaalf medewerkers in de weer met het innemen en controleren van de goederen. Indien mogelijk wordt een en ander gerepareerd, ingepakt en opgeslagen tot de volgende markt. Heeft u verkoopbare spullen dan kunt u deze aanmelden bij de coördinatoren van de ophaaldienst, de heer en mevrouw Ravenhorst uit Hoevelaken, tel. 033-2536715. Wij komen graag de spullen iedere dinsdagmorgen bij u ophalen. Afval nemen we niet mee, want daar moeten wij dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede. Het moeten verkoopbare spullen zijn, we hopen dat u dit kunt respecteren. Natuurlijk kunt u de spullen zelf ook komen afleveren op dinsdagmorgen, de koffie staat altijd voor u klaar!"

SPONSOR Gert Cousijnsen: ,,Het zou mooi zijn als er zich een sponsor voor de bus zou aandienen, dit om de lasten voor ons wat te verlichten. We kunnen weer spullen gebruiken, in het voorjaar wordt er vaak opgeruimd door veel mensen, wij komen het graag ophalen. Ook als er een huis om wat voor reden dan ook leeggehaald moet worden, kan men een beroep op ons doen. De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen."