• De hoofdacts van Vrienden van Nijkerk, André Hazes en Xander de Buisonjé, in actie tijdens 'Holland Zingt Hazes'.

    Paul Bergen

Organisatie pakt uit voor eerste Vrienden van Nijkerk

NIJKERK Een nieuw muziekevenement komt naar Nijkerk. In De Loods van Hart van Holland vindt op vrijdag 29 november de eerste editie van Vrienden van Nijkerk plaats. Initiatiefnemers Gerben Viester, Marvin Smith en Lyanne van den Berg willen de grootste kroeg van Nijkerk realiseren en pakken direct goed uit met headliner André Hazes.

Maureen van Goethem

Marvin Smith en Gerben Viester kwamen elkaar tegen bij 'Gluren bij de Buren' en raakten aan de praat. Marvin is slagwerker en stond eerder al op het podium met onder anderen André Hazes. Ook is hij als artiest werkzaam geweest tijdens Vrienden van Amstel Live en daardoor was hij al bekend met de formule. Van het een kwam het ander. Beiden zagen een groot muziekevenement in Nijkerk wel zitten en gingen samen met Lyanne van den Berg aan de slag om hun plannen verder uit te werken. Inmiddels is de line-up bekend en gaat de kaartverkoop bijna van start.

JAARLIJKSE TRADITIE Vrienden van Nijkerk moet een jaarlijkse traditie worden waar bezoekers uit heel Nijkerk en de wijde omgeving kunnen genieten, feesten, meezingen en dansen. André Hazes komt samen met zijn elfkoppige liveband naar Nijkerk om een groot feest te bouwen. De volledige loods van Hart van Holland wordt gebruikt voor het muziekevenement, waar de concertgangers niet alleen kunnen genieten van de muziek, maar ook van goed eten. In De Loods wordt een groot foodplein ingericht met diverse foodtrucks waar de bezoekers voor, tijdens en na afloop van het concert terecht kunnen. Ook lokale partners zijn van de partij, zo zijn B.A.S. Barneveld en EI8HT Food & Drinks uit Nijkerk aanwezig op het foodcourt.

ARTIESTEN Naast André Hazes treden er nog meer bekende artiesten op. Zo werd eerder al bekendgemaakt dat ook Xander de Buisonjé 29 november op het podium zal staan. De Buisonjé was jarenlang gasteer en gangmaker bij Vrienden van Amstel Live en brengt dus de nodige ervaring mee naar Nijkerk.

In het voorprogramma staan Pieter van de Zweep en Deon Leon, die in 2008 Popstars won en in het voorprogramma van Wolter Kroes stond. De afsluiting van de feestavond wordt verzorgd door het dj duo X-Ray & van Hees. Voor vips gaan de deuren 29 november open om 17.00 uur. Twee uur later, om 19.00 uur, mag iedereen naar binnen en om 20.00 uur gaat het concert officieel van start. Het concert duurt tot 01.00 uur.

KAARTEN De kaartverkoop start maandag 22 april, om 8.00 uur. De eerste honderd bezoekers ontvangen een super earlybird korting. Na deze honderd tickets start de earlybird verkoop. Wie kaarten wil bestellen, moet snel zijn: ,,We verwachten dat de verkoop van de kaarten hard zal gaan", aldus de organisatie.

Entreetickets en vipkaarten zijn te bestellen via de website: www.vriendenvannijkerk.nl.