• Archieffoto ter illustratie.

    Martijn Beekman

Optisport nieuwe exploitant zwembaden en sporthallen

NIJKERK Optisport wordt de nieuwe exploitant van het zwembad en de binnensportaccommodaties binnen de gemeente Nijkerk. Het bedrijf neemt per 1 januari 2018 de exploitatie over van SRO van de sporthallen Ridderspoor en De Slag in Hoevelaken. Tot de opening van het nieuwe zwembad geldt dit tevens voor de exploitatie van de bestaande zwembaden Bad Bloemendal in Nijkerk en zwembad De Slag in Hoevelaken. Vanaf 1 januari 2019 wordt Optisport ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de sporthallen Strijland, Watergoor en Corlaer in Nijkerk en De Baggelaar in Nijkerkerveen.

Wijnand Kooijmans

Optisport heeft 23 jaar ervaring in het exploiteren en beheren van zwembaden en sportaccommodaties. In totaal gaat het om rond de 350 accommodaties in Nederland en België. In de omgeving van Nijkerk gaat het om gebouwen in Barneveld en Voorthuizen. De aanbieding van Optisport onderscheidt zich, volgens het Nijkerkse college, onder meer door de ruime openstellingstijden welke men gaat hanteren Maar ook speelt mee de wijze waarop het bedrijf activiteiten in Nijkerk wil ontplooien. Ook wordt het belang van een goede communicatie met de gebruikers ingezien.

Het personeel van de huidige zwembaden en de binnensportaccommodaties is schriftelijk over de uitkomst van de aanbestedingsprocedure geïnformeerd. Optisport zelf maakt op korte termijn afspraken met hen over de overgang naar hun bedrijf. Daarna vinden gesprekken met de gebruikers. Hierin wordt een toelichting gegeven op de plannen met betrekking tot de exploitatie van het nieuwe zwembad en de binnensportaccommodaties. De verwachting is dat het nieuwe bad voor 1 april in gebruik kan worden genomen.