• ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA
  • ARJEN GERRITSMA

Opstapwoningen eind deze maand in gebruik

NIJKERK De 28 opstapwoningen aan de Dominee Kuyperstraat op het bedrijventerrein Spoorkamp zijn gereed. De Woningstichting Nijkerk verwacht dat de eerste bewoners zich eind deze maand hier gaan vestigen.

Wijnand Kooijmans

De plaatsing en verhuur van de woningen is een samenwerkingsverband tussen de Woningstichting Nijkerk, de gemeente Nijkerk en bouwbedrijf Heijmans. De zogenoemde Heijmans ONE woningen zijn eigentijds en energiezuinig.

VERPLAATSBAAR De woningen hebben een oppervlakte van 39 vierkante meter. Het gaat om geprefabriceerde woningen die in één dag kunnen worden gebouwd maar ook snel verplaatsbaar zijn. De woningen zijn bestemd voor tijdelijke huisvesting van onder meer eenpersoonshuishouden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte, jongeren en statushouders.

ERG BLIJ Wethouder Harke Dijksterhuis is blij met de nieuwe woningen: ,,Er is momenteel veel vraag naar woningen voor eenpersoonshuishoudens. Ik ben erg blij dat we met deze opstapwoningen een flink aantal statushouders, jongeren en mensen met een urgente woonvraag een tijdelijke woning kunnen bieden.''

GROTE VRAAG Ook directeur Peter Toonen van Woningstichting Nijkerk is tevreden met het resultaat: ,,Wij zijn blij dat we aan 28 woningzoekenden een goed thuis kunnen bieden. De keerzijde is dat de vraag naar woningen veel groter is dan Woningstichting Nijkerk kan huisvesten. De belangstelling via Woningnet en het aantal sollicitatiebrieven om in aanmerking te komen was ook in dit geval groter dan het aantal beschikbare woningen."

VERVOLGSTAP De woningen worden verhuurd met een tijdelijk contract. Bewoners moeten zelf actief op zoek naar een vervolgstap. Dat kan het huren of kopen zijn van een reguliere woning. De nu gereed gekomen woningen zijn duidelijk bestemd om de ergste woningnood voor zogenoemde spoedzoekers op te lossen.

Bron video: Woningstichting Nijkerk