Ophaaldienst wekelijks in de weer

Iedere dinsdag worden overtollige spullen opgehaald of gebracht

HOEVELAKEN De organisatie van de grote jaarlijkse rommelmarkt die elke tweede zaterdag in september op het kerkplein van de Hervormde Gemeente Hoevelaken wordt gehouden, is al weer druk in de weer met de 26e editie. In het nieuwe onderkomen op de Weldammerlaan 6 zijn iedere dinsdag 12 man druk aan het werk om goederen te verzamelen, te repareren en op te knappen.

Gerrit Steen

Elke tweede zaterdag in september is het weer zover, dan stromen van heinde en ver honderden koopjesjagers naar de grote Rommelmarkt van de Nederlandse Hervormde Gemeente aan de Westerdorpstraat in Hoevelaken. Of het nu gaat om huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, kleding, alles is op die zaterdag verhandelbaar.

Drijvende krachten

De organisatoren Jan Jakobs, Gert Cousijnsen en Dick van Doornik zijn de drijvende kracht achter de markt. Gert Cousijnsen: "We hebben in 2012 een nieuw onderkomen gevonden bij de familie Doornekamp op de Weldammerlaan 6 in Hoevelaken. Er is door een ploeg van tien man veel werk verzet om alles een beetje toonbaar te maken in de enorme schuur van 25 meter lang en 10 meter breed. Maar wat hebben ze een berg werk verzet! Het top klusteam,waarin onder meer een timmerman, loodgieter, metselaar en elektricien, heeft een keuken in de schuur geplaatst, 30 vierkante meter aan stellingen geplaatst, het dak gerestaureerd, de vloer gemaakt, de balken vernieuwd en een werkbank geplaatst. Ze kunnen echt trots zijn op het resultaat!"

Ophalen

Aart Dekker vult aan: "Vanwege deze prachtige ruimte zijn we iedere dinsdag tussen 09.00 en 12.00 uur met een vast team Van 12 medewerkers in de weer met het innemen en controleren van de goederen. Indien mogelijk wordt een en ander gerepareerd, ingepakt en opgeslagen tot de volgende markt. Heeft u verkoopbare spullen dan kunt u deze aanmelden bij de ophaaldienst, tel. 033-2536715. De coördinatoren zijn dhr. en mevrouw Ravenhorst, Klaverweide 12, Hoevelaken. Wij komen graag de spullen iedere dinsdag bij u halen. Afval nemen we niet mee, want daar moeten wij dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede. Het moeten verkoopbare spullen zijn, we hopen dat u dit kunt respecteren. Natuurlijk kunt u de spullen zelf ook komen afleveren, de koffie staat altijd voor u klaar! Ik en mijn andere Rommelmarktvrienden heten u van harte welkom!"

Gert Cousijnsen: "De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Zowel de pastorie aan de Westerdorpsstraat, het kerkgebouw en de kosterswoning zijn de afgelopen jaren opgenomen als gemeentelijk monument. De toren is zelfs een rijksmonument. Een monument moet in goede staat van onderhoud worden gehouden, om dit te realiseren is veel geld nodig. In 2009 is het verenigingsgebouw "Rehoboth" volledig gerenoveerd. Hiervoor heeft de kerk een lening afgesloten, welke uit de opbrengst van de rommelmarkt wordt afgelost. De eerstvolgende jaren zal de opbrengst hier nog wel naar toe gaan."

<fo>De' Rommelmarktvrienden' staan iedere dinsdag voor u klaar.

Foto: Gerrit Steen