• Harry Koelewijn

'Openingstijden van zwembad moeten zo ruim mogelijk zijn'

NIJKERK Inwoners van de gemeente Nijkerk krijgen de kans om mee te praten over de invulling van de ligweide bij het nieuwe Jaap van de Krol zwembad in het gebied Spoorkamp. Deze toezegging deed Maarten Frazer van Optisport tijdens de presentatie van de toekomstplannen aan raadsleden.

Wijnand Kooijmans

Voor de invulling is een budget beschikbaar. Frazer: ,,Wij kunnen er wel zelf toestellen neerzetten, maar als er niemand op af komt vinden wij dat zonde. Wij zien de ligweide als een uitbreiding van de tijd dat mensen in het zwembad kunnen verblijven. Daarnaast hoeft de ligweide niet alleen aan het zwembad te worden gekoppeld. Ook hier streven we naar een zo ruim mogelijke openstelling."

BLOEMENDAL Optisport is er als tijdelijke beheerder van de bestaande zwembaden mee geconfronteerd dat de exploitant van het restaurant van Bad Bloemendal er met ingang van 1 januari mee is gestopt en ook alle inventaris heeft meegenomen. Opzet is nu dat tot de sluiting van het bad de horeca wordt gedraaid door de polo- en zwemvereniging Flevo. Dit ook voor de leden van de duikvereniging.

Flevo wordt waar nodig gefaciliteerd door de gemeente en Optisport. De laatste organisatie stelt onder meer enkele koelkasten ter beschikking. Ten aanzien van de exploitatie van het restaurant in het nieuwe zwembad wordt Optisport hiervoor verantwoordelijk. Wel bestaat de mogelijkheid vrijwilligers hiervoor in te schakelen. Dit kan sinds de totstandkoming van de nieuwe cao voor zwembaden. Voorheen was dit streng verboden.

TOEZICHT Verenigingen die gebruikmaken van het zwembad kunnen ook eigen mensen inzetten voor toezicht bij eigen activiteiten. Voorwaarde is wel dat aan alle vereisten wordt voldaan, zoals EHBO en BHV. Eventueel levert Optisport ook deze diensten.

TOESTELLEN Dat toestellen tijdelijk niet beschikbaar waren in zwembad De Slag komt volgens Optisport doordat de inventarislijst van voormalig exploitant SRO niet volledig was. Inmiddels zijn de ontbrekende toestellen opnieuw geplaatst. 

SCHATKIST Gestreefd wordt naar zo ruim mogelijke openingstijden van het zwembad. Kinderen krijgen bij aanmelding een schatkist waarin onder meer de medailles kunnen worden opgeborgen die ze op bepaalde momenten krijgen. Indien de zwemdiploma's A, B en C zijn behaald, is de schatkist vol. Daarnaast wordt gedacht aan discozwemmen met een dj, maar ook bewegingslessen voor senioren. Personeel wordt ieder kwartaal op dit punt bijgeschoold.

Op dit moment moet nog wel een aantal ontstane vacatures worden ingevuld. Een deel van het personeel heeft aangegeven bij SRO in dienst te blijven. Het betreft onder meer een vestigingsmanager. Eventueel kan personeel uit andere plaatsen worden ingezet.