• Impressie van het nieuw te bouwen zwembad.

    Gemeente Nijkerk

Opening nieuw Nijkerks zwembad uitgesteld

NIJKERK De opening van het nieuwe zwembad in Nijkerk wordt uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2018. Dat heeft de gemeente Nijkerk woensdag in een persbericht bekendgemaakt.

De aannemer heeft te maken gekregen met het landelijke probleem dat het steeds moeilijker is om over voldoende bouwend personeel op de bouwplaats te beschikken. Daarnaast is de aannemer in toenemende mate geconfronteerd met een stagnatie van levering van de benodigde bouwmaterialen. Ook dit is een probleem dat in heel Nederland aan de orde is, meldt de gemeente.

,,Ondanks extra inspanningen van zowel de gemeente als de aannemer, is het niet mogelijk gebleken om het zwembad toch in januari in gebruik te nemen. De exacte datum zal de komende periode in overleg met de aannemer en de toekomstig exploitant worden bepaald. Alle lopende activiteiten, zoals de verenigingsactiviteiten, het zwemonderwijs en het recreatieve zwemmen zullen in Bad Bloemendal en zwembad De Slag gecontinueerd worden, totdat het nieuwe zwembad open is. De nieuwe exploitant heeft daarnaast de verantwoordelijkheid voor een continuering van de openingstijden van de horeca´´, meldt Nijkerk in het persbericht.

Toen de gemeente het signaal van de aannemer kreeg, dat er problemen waren in de levering van materialen en het verkrijgen van bouwend personeel, hebben diverse overleggen plaatsgevonden. Opdracht naar de aannemer was om te bepalen of dit signaal consequenties voor de planning tot gevolg kon hebben. Daarnaast moest de aannemer alvast op zoek gaan naar versnellingen in de planning of het gelijktijdig opstarten van (andere) bouwwerkzaamheden. De aannemer heeft in zijn contacten met onderaannemers en leveranciers alles in het werk gesteld om te bekijken waar nog winst in tijd te behalen was. Ook hij heeft de wens om het zwembad zo snel mogelijk op te leveren, zonder echter in te leveren op kwaliteit. De exacte datum van ingebruikname bepaalt de gemeente binnenkort met de aannemer en de toekomstig exploitant. Hierbij geldt, zoals in elk bouwproces, dat slechte weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden deze datum eventueel nog kunnen beïnvloeden.

De gebruikers van de zwembaden kunnen gewoon blijven zwemmen. De huidige zwembaden zullen open blijven totdat het nieuwe zwembad in gebruik wordt genomen. De nieuwe exploitant is hiervoor per 1 januari 2018 verantwoordelijk. Eind oktober is bekend wie de nieuwe exploitant is. Hij zal ook de verantwoordelijkheid hebben voor een continuering van de openingstijden van de horeca. Binnenkort maakt de gemeente hierover verdere afspraken met de toekomstige exploitant en het zwembadpersoneel.

Het Nijkerkse college vindt het spijtig dat deze externe factoren ertoe leiden dat het zwembad later open gaat. ,,We zagen dit ook al gebeuren in zwembaden in de buurt en nu heeft Nijkerk hier dus ook mee te maken. We zien dat er keihard gewerkt wordt om de bouw van het zwembad zo snel mogelijk te realiseren", aldus burgemeester en wethouders in een verklaring.