• Waterschap Vallei en Veluwe

Open maaldag bij stoomgemaal Arkemheen

NIJKERK Gemaal Arkemheen staat zaterdag 12 mei onder stoom. Waterschap Vallei en Veluwe houdt die dag in samenwerking met stoomgemaal Arkemheen een maaldag voor publiek. Het gemaal is van 11.00 tot 16.00 uur te bewonderen. Locatie: Zeedijk 6 in Nijkerk.

De oude kolenloods is omgetoverd tot bezoekerscentrum. Hier staat voor deze gelegenheid een klimaattafel: een nagebouwde woonwijk die de klimaatverandering tot leven brengt. Het geeft inzicht in wat je kunt doen om wateroverlast bij hevige regen te voorkomen. Vrijwilligers geven uitleg over de werking van het gemaal en over de klimaattafel. Toegang is gratis.

De maaldag vindt plaats in het kader van de Week van Ons Water. Op www.vallei-veluwe.nl/weekvanonswater staan meer activiteiten voor jong en oud, zoals een rondleiding op de rioolwaterzuivering in Amersfoort of Elburg en de openstelling van historisch gemaal Eemnes. Ook staan er suggesties voor mooie wandelingen en fietstochten langs het water.

Tijdens de Week van Ons Water (5 t/m 13 mei) wordt landelijk aandacht gevraagd voor het belang en gebruik van water in en om het huis. Zie voor activiteiten in de rest van Nederland www.weekvanonswater.nl.