• Er zijn volop mogelijkheden bij Collage. Tijdens de Open dagen wordt daarover tekst en uitleg gegeven.

Open dagen Collage Kunstcentrum

HOEVELAKEN Tijdens de Kunstroute in Hoevelaken worden in het functionele cursusgebouw van Collage, Zuiderinslag 4B, informatiedagen gehouden. Van 11.00 tot 17.00 uur geven docenten alle informatie over het (vernieuwde) programma op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren en glaskunst. Jaarlijks wordt een breed aanbod aan cursussen en workshops aangeboden.

Anneke Martini

Tijdens deze informatiedagen is er een expositie van de docenten, Ans Vedder en Geke Steenmetz. In week 38 beginnen de eerste lessen. Aanmelden voor 15 september via de website of het inschrijfformulier van de brochure die vandaag in Hoevelaken is bezorgd. Voor meer informatie: 06-53415382 (cursussen) en 06-57640901 (workshops) e-mail: info@collage-hoevelaken.nl. www.collage-hoevelaken.nl.

Collage Kunstcentrum - traplift aanwezig - heeft drie ruime werklokalen die speciaal zijn ingericht voor beeldende vorming met namen van bekende kunstenaars. Tevens is er een uitgebreide bibliotheek en een expositieruimte. Stichting Collage Hoevelaken voorziet al gedurende achttien jaar in een behoefte. `

DOCENTEN Ervaren docenten en kunstenaars begeleiden mensen bij de ontwikkeling van hun talent. Een schot in de roos zijn de workshops en korte cursussen van 3 tot 6 lessen, speciaal aangeboden voor hen die over weinig vrije tijd beschikken maar zich wel willen vormen in een specifieke discipline van de beeldende kunst. Nieuw is het initiatief voor een Kunstcafé. PR-vrouw Esther Zuurmond: ,,Dit hebben wij opgezet voor kunstenaars die thuis geen atelier hebben en daarnaast met anderen van gedachten willen wisselen over hun werk. Alle technieken en benodigdheden zoals materialen en gereedschappen zijn beschikbaar.

De bedoeling is dat een vaste groep gaat gebruikmaken van alle faciliteiten die ons cursusgebouw bieden. Een ontmoetingsplek voor allen die heerlijk creatief bezig willen zijn en elkaars werk bespreken."

KINDERATELIER Nieuw en leuk is het Kinderatelier op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur (12 lessen om de veertien dagen voor jeugd tot 12 jaar) door de jonge enthousiaste docente Annemarie Bokkers. Voor tieners van 12 tot 18 jaar op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur (12 lessen om de veertien dagen). Zij is een getalenteerde schilderes met verfrissende ideeën. Voor volwassenen geeft zij een cursus 'Acryl met het thema Meesterschilders' op dinsdagmiddag. Andere nieuwe korte of langere cursussen: Tekenen voor schilders alsmede modelschetsen door Hans Meijbaum, acryltechnieken naar voorbeelden door Annemarie Bokkers, acryl basis kleur en techniek door Evelien Kooloos, abstract expressief ruimtelijk, abstract vrije stijl voor gevorderden en abstract voor beginners alle door Rolina van Vliet. Keramiek door nieuwe docent Ans Vedder, schilderen in aquarel met begeleiding door Pien Schouten.

Collage verhuurt haar lokalen die uitermate geschikt zijn als vergaderruimte, in bijvoorbeeld de schoolvakanties, weekenden en de periode april t/m augustus. Enkele lokalen zijn geschikt voor 'vuile' activiteiten (schilderen, beeldhouwen, werken met glas of klei).