• Wendy van Leeuwen heeft een hekel aan mensen met vooroordelen.

    Wendy van Leeuwen

Op de vrouw af: Wendy van Leeuwen

NIJKERK De laatste week van de zomervakantie is het altijd feest in Nijkerk. Dit jaar van zaterdag 24 tot en met zaterdag 31 augustus. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud. Van een gezellige bingo, dweilen & smartlappen, fietstocht, het Buijtenhuis Nijkerk B.V. Beachvolleybaltoernooi. Eén van de organisatoren is Wendy van Leeuwen van Eetcafé Old Niekark, vandaag te gast in de rubriek Op de vrouw af.

Naam: Wendy van Leeuwen.

Leeftijd: 30 jaar.

Woonplaats: Nijkerk

Burgerlijke staat: Samenwonend.

Beroep: Mede-eigenaar Eetcafé Old Niekark.

Vrijwilligerswerk: Helaas heb ik niet echt tijd voor vrijwilligerswerk. Wel proberen we via sponsoring een aantal evenementen te steunen, om zo het plein van Nijkerk nog leuker en gezelliger te maken. Tijdens evenementen proberen we waar nodig zo veel mogelijk te helpen.

Hobby's: Ik ga graag darten, maar geen hoog niveau hoor. Gewoon voor mijn plezier. Een dagje/avondje uit geniet ik ook van. Dit kan van alles zijn van een avondje uiteten tot een musical, concert of festival.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Ik ben niet zo van de computers en de gadgets. Maar natuurlijk moet je wel een beetje met de tijd mee. Whatsapp, Rabobank app en Facebook staan toch wel bovenaan.

Wat houden de zomerfeesten precies in? Ook dit jaar is er weer Horecadag vanaf 18.00 uur starten we met gezellige muziek en vertier voor de kinderen. Daarna gaan we er één groot feest van maken met live muziek. Ook is er natuurlijk de laatste week van de zomervakantie ons jaarlijkse feestweek, met verschillende activiteiten, de dweil- en smartlappendag, de promotiedag (wie doet wat in Nijkerk) en de speciale kinderdag. Er is een fietstocht en een beachvolleybal. Een middagje bingoën kan en natuurlijk één groot feest op de 'Nacht van Nijkerk'.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Parachutespringen.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Mark Sinclair Vincent (Vin Diesel), ik vind hem echt een fantastische acteur en ben gek op zijn films.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik denk dat het tijd wordt voor een reünie, zodat ik ze dat eens kan vragen.

Lijfspreuk en waarom: Bedenk niet wat je wilt hebben, maar geniet van wat je hebt. Ik denk dat iedereen wel eens gedacht heeft 'won ik die jackpot maar eens. Want dan zou ik…'. Maar ik heb in de jaren geleerd dat geld erg makkelijk is, maar niet gelukkig maakt. Ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb door altijd en nog steeds hard te werken. Ik geniet van het samen zijn met mijn vriend, vrienden en mijn familie. Je kan zoveel dingen willen, maar ik hou liever vast wat ik al heb.

Wat is uw definitie van geluk? Dat ik gezond oud mag worden met al mijn dierbaren.

Wat is uw slechtste gewoonte? Dat ik graag een sigaretje rook.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Het meeste gaat toch wel naar de horeca denk ik. Wij gaan graag een hapje eten of gewoon een drankje doen en ondertussen lekker de dagelijkse dingen bespreken.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Door de verschillende tijden die ik werk is er niet iets wat ik echt volg. Maar is er zondags Formule 1, dan zit ik zeker voor de tv.

Favoriete Netflix-serie? Ja, dat is toch wel de Sons of Anarchy. Dat is een erg spannende en mooie serie.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? En waarom? Een 'man', vrouwen klagen vaak over mannen en mannen over vrouwen. Ik zou dan toch wel eens willen weten hoe het is om een van hen te zijn.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)? Madeira, Portugal.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Met de caravan in Nederland op vakantie en helaas de hele week regen.

Wat was als kind uw droomberoep? Loonwerker. Ik ben opgegroeid op een boerderij en was gek op de grote tractoren. Ik ging ook altijd graag mee en heb altijd geroepen 'als ik later groot ben, wil ik daar in rijden'.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Het opgroeien op de boerderij; de ruimte, de vrijheid en zoveel verschillende dieren.

Wat is uw favoriete muziek? Mijn muziekinteresse is heel breed. Een avondje meezingen met Hollandse hits. Of lekker uit je dak op een hardstyle/hardcore feest. Of een jaren 80/90 party, dan ben ik zeker van de partij.

Bent u (bij)gelovig? Ik ben vanuit huis gereformeerd opgevoed. Zelf doe ik hier niet zoveel meer mee.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Nou liever niet hoor. Met mijn baan heb ik al korte nachtjes genoeg. Dus laat mij maar lekker slapen zolang het kan.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Nijkerk, wat zou u dan als eerste veranderen? De sluitingstijd van het terras. Hoe lekker is het wel niet om op een zomerdag heerlijk buiten te zitten op onze terrassen. Alleen jammer dat er om 01.00 uur een einde aan komt.

Wat zou u doen met een miljoen? Ik zou ons huis verder opknappen en de tuin. Misschien een stukje hypotheek afbetalen en er is dan vast nog wel iets over voor een nieuwe auto en een vakantie.

Wat is uw grootste ergernis? Mensen met vooroordelen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn partner, ik zou niet zonder hem willen en kunnen.