• Gemeente Nijkerk/BPD

Ontwikkeling Woonpark Hoevelaken stap dichterbij

NIJKERK Op het gemeentehuis in Nijkerk tekenden wethouder Van Veelen van de gemeente Nijkerk en Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager bij BPD de grondexploitatieovereenkomst met de gemaakte afspraken over de ontwikkeling en realisatie van Woonpark Hoevelaken.

 

In de overeenkomst komen partijen overeen op welke wijze de gemeente Nijkerk en BPD samenwerken bij de ontwikkeling van Woonpark Hoevelaken. De ontwikkeling is voor rekening en risico van BPD en de gemeente Nijkerk geeft haar medewerking aan de bestemmingsplanherziening. Overeengekomen is onder meer dat BPD een duurzaamheidsvisie opstelt, waarin haar hoge ambities op dit vlak worden vastgelegd.

 

Wethouder Wim van Veelen: ,,Ik ben vanuit de gemeente erg tevreden over de samenwerking met BPD bij de uitwerking van Woonpark Hoevelaken. In samenspraak met belanghebbenden is er zo een evenwichtig plan ontstaan dat een mooi antwoord geeft op de woningvraag in Hoevelaken. Hopelijk kan de bestemmingsplanprocedure binnenkort worden afgerond en daarna snel worden gestart met de bouw."

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: ,,Het is goed om te zien dat we met elkaar een plan aan het ontwikkelen zijn, waarbij met respect voor de historie en rekening gehouden wordt met de bestaande natuur in het landschap dat voorziet in de huidige woningbouwbehoefte van Hoevelaken, met woningen voor iedereen starters, senioren en gezinnen."

 

WOONPARK HOEVELAKEN Met stedenbouwkundige Luc Bos is gekeken naar een visie op Woonpark Hoevelaken. Een groen woningbouwplan is het resultaat van deze visie. Een uitbreiding van het park van het naastgelegen Huize Hoevelaken in Engelse landschapsstijl. Toparchitecten Liesbeth van der Pol (voormalig rijksbouwmeester, DOK architecten) en Cock Mulleners  (Mulleners en Mulleners architecten) zijn verantwoordelijk voor de woningontwerpen.

De ligging naast Huize Hoevelaken, het dorpscentrum en het aangrenzende natuurgebied vormt de kapstok voor de ontwikkeling. Het nu voor publiek afgesloten terrein, wordt straks voor iedereen toegankelijk. In totaal komen er ongeveer 160 woningen in dit nieuwe woonpark. Het door BPD reeds aangelegde natuurgebied aan de noordzijde valt buiten de plannen en blijft behouden.

Meer informatie www.nieuwbouw-woonparkhoevelaken.nl.

BPD Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars.