• Bezoekers en vrijwilliger Taalcafé Hoevelaken

    Meta Dekker

Taalcafé Hoevelaken van start

21-08-2019, 21:42 | Lezersnieuws | Meta

In de bibliotheek van Hoevelaken wordt sinds kort iedere dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur een Taalcafé gehouden. Het Taalcafé is bedoeld voor mensen, die beter Nederlands willen leren praten. De bijeenkomst wordt geleid door enthousiaste taalvrijwilligers. 

De vluchtelingen en immigranten die het Taalcafé bezoeken, willen graag in het Nederlands een gesprek kunnen voeren met hun buren en Nederlandse vrienden.  De bezoekers hebben hulp nodig bij het verbeteren van hun uitspraak, het maken van goede zinnen en het leren kennen van nieuwe woorden. In het Taalcafé gebeurt dit door samen te praten, woorden op te zoeken via Google Translate, taalspelletjes en schrijfoefeningen. Dit alles in een gezellige sfeer, met koffie of thee.   

Het bezoek van het Taalcafé is gratis. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan men naar het Taalspreekuur gaan. Dit wordt iedere iedere woensdag van 10.30 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek van Hoevelaken. Daar kunnen ook nieuwe taalvrijwilligers zich aanmelden.